Am o casa batraneasca construita ca acum 40 de ani, NU este construita cu fata spre strada ci cu fata spre spatele casei vecinului din fata mea, acest vecin si-a construit casa acum 17 ani pe hotar nelasand nici macar un centimetru din locul dumnealui, intrand si in curtea mea cam cu 5 centimetri . Sunt data in judecata de acesta pt a ma obliga sa-i dau acceptul in curtea mea sa-si tencuiasca casa si sa si-o consolideze, asta inseamna sa mai intre cativa centimetri pt a putea face un toclu sau sa aplice polistirenul necesar tencuielii.
Intrebarea mea este: ce lege ma obliga pe mine sa-i permit accesul vecinului meu sa se instaleze cu shela si tot tacamul atata timp cat el si-a instalat casa fara sa lase loc liber sau fara sa lase distanta conform legii atunci cand construiesti o casa cu etaj.
Mentionez ca casa acestuia este in buna stare doar ca are spatele casei netencuit.
prin actiune, ar trebui sa va opuneti, avand in vedere ca orice consolidare, v-ar micsora dvs terenul si de a semenea sa obligati ca toate lucrarile sa fie facute prin interiorul casei lui.
Problema este putin mai ampla,casa vecinului este construita in 1993 ,deci inainte de legea 10 in constructii din anul 1995 casa a avut decat un nivel si dupa scurt timp a ami facut unul .Datorita etajului curtea mea nu are soare .El invoca ca:am o cismea langa casa lui,ca am plantat arbori langa zidul lui(dar sunt doar arbusti), ca iarna pun zapada langa zidul lui,ca ud curtea si afecteaza structura de rezistenta.
Acum nu stiu daca legea de drept civil ma obliga (obligatia de a face) sa-i permit sa monteze schela pe propietatea mea.
Schelele ar putea fi montate pe proprietatea dumneavoastra pentru efectuarea reparatiilor insemnate, pentru remedierea unor degradari majore ale constructiilor .
Multumesc,dar casa este facuta cu etaj si inchisa cu boltari casa nu este degradat.Casa a fost inaltata fara voia si acordul nostru ,ea a fost construita pe hotar si chiar a depasit cu circa 3...5 centimetri acum daca vrea sa iti puna termo sistemul si va intra cu casa pe propietatea mea cu cel putin 7 centimetri.Deci exista vreo lege care sa permita lucrur asta fara acordul meu.
Si cum sa ma deranjeze pe propietatea mea cu schela , ce lege poate sa ma oblige sa ii permit sa monteze schela.Cand a facut casa dc nu a lasat spatiul din terenul lui si acum putea face amenajarea casei.Vreau sa imi spuna si mie concret cineva ce lege poate sa ma oblige . Multumesc