avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Activitate deny15

Activitate deny15

Buna ziua! In urma mutarii contribuțiilor de la angajator la angajat...exista vreo lege sau oug prin care angajatorul sa oblige angajatul sa lucreze la norma 8 ore daca nu are dovada ca e elev/student sau angajat in alta parte ca sa nu i se opreasca din salariu impozitul? Din cate stiu conform OG 4/2017 angajatorii sunt obligati sa plateasca diferrnta de contributii la normele partiale pt a nu se inregistra salarii negative.
Răspuns la discuția Program lucru femei însărcinate
Nu m-a instiintat nimeni ca trb sa astept sa mi se faca iar act aditional pt 8 ore inainte de a duce adeverinta de la medic pt a beneficia de aceleasi drepturi salariale.si nici nu inteleg dc au mai acceptat adeverinta daca eu eram la 6 ore si acum mi se spune ca nu mi se mai poate modifica contractul la 8 ore din cauza adeverintei?

Cornel Vasile a scris:

Solutia ar fi :
1. incheierea unui nou act aditional de modificare a duratei timpului de munca la 8 ore , inainte de depunerea adeverintei de la medic;

2. incheierea unui act aditional de trecere la 6 ore/zi imediat cu depunerea adeverintei, cu pastrarea veniturilor salariale.

Răspuns la discuția Program lucru femei însărcinate
Daca mi s-a modificat norma printr-un act aditional la 6 ore si la inceputul lunii urmatoare am adus adeverinta de la medic pt reducerea programului de munca pot beneficia de drepturile oug 96/2003 adica sa fiu platita tot pt 8 ore? Sau se mai poate modifica norma prin alt act aditional in luna urmatoare pt a beneficia de venitul intreg de 8 ore chiar daca activitatea o sa o desfasor 6 ore?Eu am avut contractul la 8 ore dar cand am anuntat ca sunt insarcinata am spus ca nu mai pot rezist 8 ore la munca si mi s-a facut acel act aditional iar la 2 zile cand am dus si adeverinta de la medic pt reducerea programului mi s-a spus ca e deja redus prin acel act..insa nush cum ma vor plati si daca se mai modifica salariul?ce trb sa fac?