avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Program lucru femei însărcinate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Program lucru femei însărcinate

Buna ziua,
Am o întrebare: spuneți-mi, vă rog, daca o femeie însărcinată are programul de lucru redus la 6 ore (pe baza adeverinței de la medicul ginecolog), acest lucru influențează într-un fel indemnizația sau alte drepturi ale femeii gravide? Mă interesează să știu care sunt dezavantajele/avantajele acestei reduceri de program...
Mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:36, 5 Aprilie 2019
Buna ziua,
Nu, reducerea programului de lucru se face fara reducerea drepturilor salariale, salariului
Cititi OUG 96/2003-protectia maternitati la locul de munca, cu modificarile si completarile ulterioare .
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2019
Ionut.ion, utilizator
În baza recomandării medicului de familie, salariata gravidă care nu poate îndeplini durata normală de muncă din motive de sănătate, a sa sau a fătului său, are dreptul la reducerea cu o pătrime a duratei normale de muncă, cu menţinerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementărilor legale.
Daca mi s-a modificat norma printr-un act aditional la 6 ore si la inceputul lunii urmatoare am adus adeverinta de la medic pt reducerea programului de munca pot beneficia de drepturile oug 96/2003 adica sa fiu platita tot pt 8 ore? Sau se mai poate modifica norma prin alt act aditional in luna urmatoare pt a beneficia de venitul intreg de 8 ore chiar daca activitatea o sa o desfasor 6 ore?Eu am avut contractul la 8 ore dar cand am anuntat ca sunt insarcinata am spus ca nu mai pot rezist 8 ore la munca si mi s-a facut acel act aditional iar la 2 zile cand am dus si adeverinta de la medic pt reducerea programului mi s-a spus ca e deja redus prin acel act..insa nush cum ma vor plati si daca se mai modifica salariul?ce trb sa fac?
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2019
deny15, utilizator
Solutia ar fi :
1. incheierea unui nou act aditional de modificare a duratei timpului de munca la 8 ore , inainte de depunerea adeverintei de la medic;

2. incheierea unui act aditional de trecere la 6 ore/zi imediat cu depunerea adeverintei, cu pastrarea veniturilor salariale.
Daca se va modifica norma de lucru la 8 ore/zi ( cu salariul corespunzator) si, in baza, adeverintei de la medic se va reduce programul cu o patrime...atunci o sa primiti salariul pentru norma intreaga, 8 ore/zi, dar o sa lucrati doar 6.

Alte discuții în legătură

Modificare program lucru ASL ASL Pentru a modifica programul de lucru de la 8 ore la 6 ore pentru o salariata gravida este nevoie de o decizie/act aditional la cim sau se opereaza modificarea ... (vezi toată discuția)
Reducerea programului de munca pentru gravide cretunicoleta cretunicoleta Buna ziua. Am o situatie aparte la serviciu: o viitoare mama, care a adus o scrisoare-recomandare de la medic in vederea reducerii programului de lucru cu 2 ... (vezi toată discuția)
Reducerea timpului de lucru de la 8 la 6 ore simion maria simion maria buna ziua!va rog sa imi spuneti si mie daca se poate reduce timpul de lucru de la 8 la 6 ore din probleme economice fara sa se incheie nici un act aditional ... (vezi toată discuția)