avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Activitate editholivia

Activitate editholivia

buna ziua, daca debitoarea nu detine niciun fel de bunuri in patrimoniu, biletul la ordin constituie o veritabila garantie a creantei conform art. 5 punctul 15 din Legea nr. 85/2014? respectiv art 159. cum va fi inscrisa creanta unui asemnea creditor ce invoca un bilet la ordin ca si garantie a creantei sale.
ea imi spune ca oarecum a fost fortata sa isi ia locuinta pentru ca a fost numita in functie in bucuresti...ea a vrut sa se mute in localitatea de domiciliu si nu i au aprobat. prin urmare avand in vedere ca lua pentru chirie 400 de lei, si chiria costa 1200 decat sa dea bani in casa altuia a considerat ca mai bine isi cumpara ea. nu ar vrea sa i se dea banii retroactiv ...pentru cei 4 ani de cand este proprietar ...dar ar vrea de acum inainte (sau de la momentul modificarii legii) sa li se fi aplicat si lor ( ca sunt foarte multi politisti in situatia asta) si cuantumul chiriei sa se fi dus la rata creditului...care este activ si va mai fi o perioada lunga. spune ca sunt discriminati avand in vedere ca au fost fortati de sistem sa si ia locuinta.
buna ziua, o prietena politist a primit un raspuns de la resurse umane prin care i se spune ca nu i se poate plati rata la credit pentru locuinta (in locul chiriei) intrucat legea s-a modificat dupa ce ea deja devenise proprietar.
ar vrea sa faca ceva cu raspunsul intrucat i se pare discriminatoriu. dupa intrarea in vigoare a legii 288/2018 cuprinzand modificari in statutul politistului, m.a.i poate suporta o parte din rata creditului pentru locuinta unui agent (cat ar fi fost chiria), insa pentru cererile depuse si creditele luate dupa intrarea in vigoare a legi. ,,,sper ca am inteles eu bine despre ce este vorba. ideea este ca ar vrea sa faca ceva dar nu stie sigur ce, si cam care ar fi costurile, ce ar implica pe langa plata unui avocat.
Buna ziua, in calitate de lichidator ce actiune pot sa introduc in situatia in care administratorul statutar al societatii a retras banii din fondul de garantii al salariatilor, constituit cf legii dar la incetarea contractelor de munca nu a dat mai departe banii catre salariati. o sa facem cerere de atragere a raspunderi pt mai multe, probabil si pt asta, poate o plangere penala, dar intre timp as vrea sa am ceva o solutie a instantei si pt banii astia. ca anulare nu mi se pare ca se incadreaza la nicio litera a art 117 al 2 (legea noua)
Răspuns la discuția contestare pv contraventie
multumesc, depasirea limitei de viteza vreau sa contest, iar din poza comunicata nu se vede nr masinii deloc. in poza nr 2 se vede dar cu alta viteza, mult mai mica.
buna ziua, pentru contestatrea unui proces verbal de contraventie, in ce HG sau act norativ gasesc articolul care spune ca pentru ca poza sa fie considerata proba in imagine trebuie sa fie clar identificat nr de inmatriculare al masinii?
ideea e ca eu ca lichidator al societatii in cauza incerc sa dovedesc fie pe de o parte ca administratorul nu era imputernicit sa vanda, fie in cazul in care demonstreaza ca a avut acordul prin aga de la asociati sa vanda, faptul ca banii nu au intrat in contul societatii....si da pentru o atragere a raspunderii acestuia.
asa stiam si eu, dar nu gasesc un articol care sa spuna clar daca societatea detine cont bancar banii din vanzari de active trebuie sa intre acolo. societatea sigur la momentul respectiv avea cont bancar, iar administratorul nu a depus banii ulterior in acel cont. mai mult coincidenta sau nu societatea la scurt timp a intrat in insolventa.
Un administrator al unui srl poate sa vanda un bun al societatii si sa incaseze pretul vanzarii in contul personal si nu in contul bancar al societatii?