avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... administrator srl vine bun si incaseaza pretul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

administrator srl vine bun si incaseaza pretul

Un administrator al unui srl poate sa vanda un bun al societatii si sa incaseze pretul vanzarii in contul personal si nu in contul bancar al societatii?
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 17:42, 18 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se încasează bani în cont personal.
Se cheamă deturnare de fonduri / fraudă şi delapidare, încălcarea obligaţiei fiduciare, de loialitate faţă de firmă şi de diligenţă faţă de firmă şi asociaţi.
Dar poate firma nu are cont şi a încasat banii doar ca un expedient şi imediat după aceea a pus banii în casieria firmei sau în cont.
Trebuie dovedită intenţia.
asa stiam si eu, dar nu gasesc un articol care sa spuna clar daca societatea detine cont bancar banii din vanzari de active trebuie sa intre acolo. societatea sigur la momentul respectiv avea cont bancar, iar administratorul nu a depus banii ulterior in acel cont. mai mult coincidenta sau nu societatea la scurt timp a intrat in insolventa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce importanţă are că nu există lege care să oblige vărsarea banilor în cont?
Depinde ce anume vrei să dovedeşti. Ce metodă de recuperare foloseşti sau scopul cercetării: civil, penal, raport.
Important este că banii au dispărut.
Nu cred că există o lege care să oblige o societate să deschidă un cont la bancă (există excepţii pentru firme cu activitate şi licenţiere specială)
Există anumite plafoane cu operaţiuni în numerar - se dau amenzi fiscale, dar asta nu mai contează la o firmă în faliment.

Păi nu e coincidenţă că firma a intrat în insolvenţă. Este un mod de operare clasic. Înstrăinarea de active şi însuşirea banilor pentru a le sustrage de la executare.

În acest caz va fi atrasă răspunderea personală a administratorului pentru insolvenţă/faliment.
ideea e ca eu ca lichidator al societatii in cauza incerc sa dovedesc fie pe de o parte ca administratorul nu era imputernicit sa vanda, fie in cazul in care demonstreaza ca a avut acordul prin aga de la asociati sa vanda, faptul ca banii nu au intrat in contul societatii....si da pentru o atragere a raspunderii acestuia.
lichidatorul nu trebuie să dovedească nimic, este datoria creditorilor să-şi apere drepturile.
lichidatorul spune o opinie.
lipsa imputernicirii nu a fost cauza insolvenţei. e irelevantă.
dispariţia banilor, da, e importantă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce perioada de timp se mai poate lucra pe o firma in insolventa? Mioara.S Mioara.S Buna ziua. As dori sa stiu ce perioada de timp mai poti functiona ca firma aflata in insolventa. A fost numit un lichidator, s-a dispus inceperea procedurilor ... (vezi toată discuția)
Executari silite pentru administratori firme in insolventa mirela_man mirela_man Buna ziua, As avea doua intrebari .Firma se afla in insloventa din decembrie 2007.Inainte de intrarea in insolventa Adminsitratorul societatii a luat 2 ... (vezi toată discuția)
Insolventa- solutii irina.vas irina.vas Buna ! Am o firma de transport care are datorii de aproximativ 25.000 de euro si de incasat doar 10.000 de euro.Acesti bani ii incasez in urmatoarele 4-5 luni ... (vezi toată discuția)