avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Ce perioada de timp se mai poate lucra pe o firma in ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Ce perioada de timp se mai poate lucra pe o firma in insolventa?

Buna ziua. As dori sa stiu ce perioada de timp mai poti functiona ca firma aflata in insolventa. A fost numit un lichidator, s-a dispus inceperea procedurilor de insolventa. A urmat o perioada de reorganizare, lichidatorul a stabilit ca firma nu se redreseaza. In acearta perioada de reorganizare, firma si-a continuat activitatea. Dar pana cand este posibil acest lucru? adica firma sa aiba angajati, sa poata presta servicii, sa realizeze venituri si cheltuieli ca orice firma.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 20:24, 2 Martie 2011
poate sa aibe angajati pana primeste decia de intrare in procedura de faliment de la tribunal... oricum contabilul poate pleca doar cu acordul angajatorului... eu am plecat pana sa se dea sentinta de intrare in faliment...
bafta:)
Angajati va avea pana cand se emite decizie de catre lichidatorul judiciar de desfacere a CIM ca urmare a falimentului.
Prestarea serviciilor inceteaza de la data ridicarii dreptului de administrare, veniturile in faliment sunt doar cele rezultate din vanzarea bunurilor societatii falite.
Perioada de reorganizare este una stabilita "standard" la toate societatile sau o fixeaza lichidatorul dupa cum crede de cuviinta? Cat poate dura?
MIXAM a scris:

Angajati va avea pana cand se emite decizie de catre lichidatorul judiciar de desfacere a CIM ca urmare a falimentului.
Prestarea serviciilor inceteaza de la data ridicarii dreptului de administrare, veniturile in faliment sunt doar cele rezultate din vanzarea bunurilor societatii falite.

Societatea si-a desfasurat activitatea si dupa ridicarea dreptului de administrare a administratorului si numirea lichidatorului judiciar si continua sa aiba activitate, sa aiba venituri si cheltuieli aferente serviciilor prestate, cu toate ca s-a depus tabelul preliminar al creditorilor, apoi cel final. Ceea ce mi se pare ciudat.
Inteleg de aici faptul ca lichidatorul nu a denuntat contractele in derulare si ca sumele s-au incasat in contul de lichidare?
Detaliati cum anume si-a desfasurat activitatea si mai ales unde se incasau banii si ci ne dispunea de ei.

Alte discuții în legătură

Societate cu probleme lilicrin lilicrin O firma care pelucreaza, distribuie si comercializeaza mezeluri a vandut cu factura si chitanta produse din carne in luna 07 2009 inclusiv insa firma se afla ... (vezi toată discuția)
Insolventa societate. costuri deschidere procedura blecota blecota Buna ziua, as dori un sfat despre ce costuri implica o cerere si intrare in insolventa a unei societati comerciale. Multumesc (vezi toată discuția)
Faza de observatie esso esso daca e o societate debitoare este in insolventa faza de observatie si nu plateste facturi curente ,societatea creditoare poate cere falimentul.Mentionam ca ... (vezi toată discuția)