Am inteles. In cazul acesta, revin cu intrebarea incipienta, mai este vreo posibilitate de a deveni coproprietari ai imobilului, dupa data incheierii casatoriei (in afara de varianta conventiei matrimoniale)?
Multumesc pentru raspuns! Am fi urmat sugestia dvs cu cumparatul pe cote parti, dar din pacate nu se poate in momentul acesta. Probabil ca vom apela la varianta cu acea conventie matrimoniala, in care vom introduce bunurile noastre proprii dinaintea casatoriei, in comunitatea de bunuri. Asadar, efectul acelei conventii va fi crearea unei comunitati de bunuri aflate in devalmasie, exact ca bunurile dobandite in timpul casatoriei? Vor deveni bunurile incluse in comunitate, bunuri comune, dupa casatorie?
Multumesc inca o data pt ajutor!
Nu stiu daca am inteles bine, cred ca vroiati sa spuneti ca la momentul achitarii, daca vom fi casatoriti, va deveni bun comun. Totusi, pana la achitarea integrala(adica peste 30 de ani) in acte, ca proprietar figureaza viitoarea mea sotie, iar noi am dori sa figuram amandoi. Exista vreo posibilitate in acest sens?
Va multumesc pentru raspunsul prompt!
Buna ziua! Vin sa va cer sfatul intr-o anumita privinta: anul acesta - 2011, viitoarea mea sotie va achizitiona un apartament, prin credit bancar, credit cu ipoteca pe acel apartament. Anul viitor, in 2012 ne vom casatori. In mod normal acest apartament este proprietatea ei, ca bun dobandit inaintea casatoriei, deci nu va deveni bun comun. Mai mult este si grevat de ipoteca pe care ne-o impune banca (tin sa precizez ca nu exista posibilitatea sa fim amandoi cocreditori). In consecinta, ce posibilitati avem pentru a trece apartamentul in proprietate comuna in viitor? Refinantarea creditului dupa o anumita perioada, pe numele amandurora este o varianta posibila? Sau care ar fi variantele?
Va multumesc anticipat! O zi buna!
As dori sa va cer un sfat in legatura cu suma ce trebuie declarata la fisc, pentru a fi impozitata. In caza unui magazin ce comercializeaza imbracaminte, in cazul cheltuielilor cu marfa, in declaratie se vor lua in caulcul sumele totale din facturile introduse in contabil. pe anul respectiv (spre ex.2010), sau se va lua in caulcul doar suma ce reprezinta costul achizitiei produselor VANDUTE in 2010?
Si inca o nelamurire: exista posibilitatea ca fisc-ul sa elibereze o adeverinta conform careia intreprinderea individuala la care-s titular nu a avut venituri doar pe luna ianuarie 2011? (imi trebuie aceasta adeverinta , sau act, pentru a dovedi Casei de pensii ca nu am realizat venituri in ian.2011, deci imi pot suspenda plata contributiei, asa cum permite ar.14 din noua Lege 263/2010).
Buna seara! Vin cu o problema urgenta si intru direct in subiect: pana la 31.12.2010, am platit contributia la pensie, de 31,3% socotita la un venit lunar asigurat stabilit de mine, respectiv : 3 lei, deci plateam 1 leu pe luna contributia.
Este adevarat ca incepand cu 01.01.2011 sunt obligat, ca titular al I.I. si fara alta forma de venit, sa platesc suma de 222 lei - contributie lunara la fondul de pensii?
Exista vreo modalitate de suspenda aceasta plata, care mi se pare absurda?
In legatura cu Reg. de incasa-plati, pe acesta l-am realizat intr-un fisier excel pe calculator si am cumparat alaturi un registrul tipizat, de hartie in care am trecut doar totalul pe fiecare luna si pe acesta(de hartie) l-am inregistrat la finantele publice din orasul meu. Pe cel de pe calculator l-am scos la imprimanta si l-am indosariat, numerotat, stampilat. Este corecta aceasta modalitate de inregistrare? Sincer, la FISC mi l-au inregistrat (pe cel cu totalurile), fara sa spuna nimic, dar nu stiu nici acum daca e corect asa. Cum se procedeaza in cazul registrelor tinute pe calculator? De fapt cum se pot inregistra acestea la finante?
Inca o data , multumiri pentru informatii si ajutor si imi cer scuze pentru unele intrebari ale caror raspunsuri ar putea fi redundante!
Va multumesc mult! Ne sunteti de un real ajutor!
Daca se poate, as dori sa va rog, sa ma mai luminati intr-o problema : am inteles ca la Intreprinderea individuala, chiar daca are obiect de activitate comertul, nu este obligatoriu sa fie tinut si Registrul de Casa (doar Reg. de Incasari-Plati e necesar).
Totusi eu am intocmit si un astfel de registru(de casa) si prima inregistrare a fost o dispozitie de plata cu un anumit aport propriu (necesar pentru a acoperi cheltuielile initiale.).
Nedumeririle mele ar fi: trebuie totusi sa intocmesc Registrul de Casa? .. Totodata, era obligatoriu sa fie constituit acel aportul propriu initial si exista vreo obligatie ulterioare de retragere a acestui aport propriu sau nu?
Am inteles. Multumesc inca o data pentru precizari.
Totusi am auzit varianta urmatoare: daca este vorba despre obiectele care au constituit amenajarea spatiului comercial, mai precis: gresie, spoturi luminoase, chiuveta, calorifer, contor electric, dar si un anumit tip de mobilier pt un magazin de haine (panouri prinse in perete, birou, cabina de proba, rafturi), chiar si instalatia de alarma, casa de marcat, busturile, umerasele, acestea toate nu ar constitui obiecte de inventar si prin urmare nu ar trebui trecute in Registru inventar.
Este corecta aceasta abordare? Se pot regasi printre cele enumerate mai sus si obiecte de inventar?