avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Completarea Registrului inventar de o Intreprindere ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Completarea Registrului inventar de o Intreprindere Individuala

Cand se completeaza reggistru inventar la o intreprindere individuala. Eu am un magazin de haine pentru copii si nu stiu daca trebuie sa trec toate marfa pe care o am. Si daca trebuie sa trec tot timpul cand ma aprovizionez cu marfa noua. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mircea_ghe84 , utilizator 11:34, 29 Martie 2011
Nu - in registrul inventar nu se trec marfurile (care intra si ies) . Se completeaza doar cu bunurile care trebuie inventariate la sfarsitul anului - si care deci tin mai mult de un an. In aceasta categorie intra obiectele de inventar si mijloacele fixe.
Aceste bunuri se inregistreaza in momentul achizitiei.
Buna ziua!

Si eu ma aflu in aceeasi situatie.. tot o Intrepr. Indiv. - obiect de activitate - comert cu imbracaminte. Asadar la final de an singurul inventar este cel al mijl. fixe si al obiectelor de inventar , adica mobilier, aparatura (calculator etc.). Vroiam sa va intreb daca intra la acest inventar si obiecte cum sunt: calorifer, chiuveta ?
In afara de asta, mai trebuie inventariata si marfa (hainele) intr-o forma scrisa? Daca da, in ce mod.. exista un registru special?

Multumesc anticipat!
joe17 a scris:
In afara de asta, mai trebuie inventariata si marfa (hainele) intr-o forma scrisa? Daca da, in ce mod.. exista un registru special?

Da,conform Ordinului 2861/2009 pentru aprobarea Normelor privind organizarea si efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor si capitalurilor proprii.

Pentru marfa exista liste de inventariere-cod 14-3-12. Va postez mai jos ordinul,deoarece sunt mai multe aspecte de care trebuie sa tineti cont Dvs.

www.avocatnet.ro/content/art...

Va rog sa cititi si in cazul in care aveti nelamuriri ,reveniti cu intrebari.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Ianuarie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Buna ziua, eu am intreprindere familiala obiect de activitate artistic, mai precis pictam. "Obiectele noastrede inventar" sunt consumabile, respectiv culori, panze etc. Daca nu am vandut unele tablouri le trec in registru inventar. Sau ce trec, daca trec ceva? Multumesc anticipat si un AN NOU plin de realizari.
Culorile,panzele,ramele,pensulele si ceea ce mai utilizati Dvs. in activitatea pe care o desfasurati nu sunt obiecte de inventar .Sunt considerate materiale consumabile care se ulilizeaza pentru a realiza sa-i spunem "produsul finit",adica tabloul. Daca aveti pe stoc tablouri la sfarsitul exercitiului ,acestea trebuie inventariate.

Registrul-inventar se completează pe baza inventarierii faptice a fiecărui cont de activ şi de pasiv. Elementele de activ şi de pasiv care sunt înscrise în Registrul-inventar au la bază listele de inventariere sau alte documente care justifică conţinutul acestora la sfârşitul exerciţiului financiar.

Alte discuții în legătură

Contabilitate pfa Lavinika Lavinika Va rog, daca poate sa-mi zica cineva cum se procedeaza in contabilitatea PFA-urilor in urm. caz: ( eu lucrez pt un CIM dar este la fel ca si la pfa, nu?) - pt ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala prestari servicii si comert service auto aurah aurah Buna seara!am un service auto ce are domeniu de activitate intretinerea si reparatia auto si comert.Intrebarea mea este: Facturile de la furnizoriprin care am ... (vezi toată discuția)
Cum se inregistreaza actele la un i.i. Florin70 Florin70 Buna seara am o inteprindere individuala recent deschisa cu obiectul de activitate comert cu amanuntul neplatitor de tva ,si as vrea sa stiu cum pot face ... (vezi toată discuția)