avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cum se inregistreaza actele la un i.i.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cum se inregistreaza actele la un i.i.

Buna seara am o inteprindere individuala recent deschisa cu obiectul de activitate comert cu amanuntul neplatitor de tva ,si as vrea sa stiu cum pot face actele pas cu pas ,eu cumparand marfa (imbracaminte) de la bucuresti. Cum se face cu raportul zilnic de la casa de marcat .Cum se face cu registriul inventar. Eu sunt ambulant si nu am produse cumparate pe firma ,doar casa de marcat. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:51, 5 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai intai trebuie sa lamurim treaba cu "Eu sunt ambulant si nu am produse cumparate pe firma". Adica tot ce vindeti pe intreprinderea individuala cu bon fiscal de la casa de marcat trebuie sa aveti cumparat pe intreprinderea individuala cu factura.
Apoi toate documentele doveditoare ale platilor pentru aceste facturi (chitante sau bonuri fiscale pe intreprinderea individuala) le treceti in ordine calendaristica in registrul jurnal de incasari si plati. Tot in acest registru treceti documentele doveditoare ale incasarilor, adica raportul zilnic de la casa de marcat dar si dispozitiile de incasare in care treceti banii personali cu care in anumite momente imprumutati intreprinderea individuala si pe care ii veti scoate cu dispozitia de plata cand veti avea lichiditati.
Tot in acest registru veti trece documetele doveditoare ale platilor pentru transport (bon de benzina luat pe intreprinderea individuala) daca va deplasati la Bucuresti cu masina persoanala (pentru care sa aveti contract e comodat) sa va cumparati marfa pe care urmeaza sa o vindeti.
In registrul inventar veti trece valorile la inventarul anual facut la 31 decembrie.
Ultima modificare: Marți, 26 Februarie 2019
george-neagu, moderator
Da facturile pe marfa cumparata la am si le-am inregistrat in nir ,dar la registriul inventar inregstrez marfa ramasa ne vanduta + casa de marcat? Bani cu care imprumut i.i. cum ii trec imi trebuie niste doc. ? Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 26 Februarie 2019
Florin70, utilizator
Da, in registrul inventar inregistrati ce aveti efectiv la data inventarului.
Aportul de bani cu care veniti in firma la infiintare sau pe parcursul activitatii cand aveti nevoie, il inregistrati cu dispozitie de incasare si la retragere, cu dispozitie de plata in registrul jurnal de incasari si plati.
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2019
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea in contabilitate a activitatilor de xerox , listare? laura2008_angel laura2008_angel Buna ziua am deschis in martie anul acesta o intreprindere individuala cu vanzarea accesorilor de telefoane si calculatoare. Ma ocup si cu activitati de ... (vezi toată discuția)
Pfa lucianclaudiu.ioaniciu lucianclaudiu.ioaniciu BUNA, Ma numesc lucian si am infiintat de curand un Pfa. Sunt la inceput si as dorii sa stiu cum se complecteaza chitantierul si facturierul? Va multumesc? (vezi toată discuția)
Completare jurnal de incasari si plati florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Am o intreprindere individuala, cu obiect de activitate comert cu amanuntul. Stiu ca este necesar sa completez jurnalul de incasari si plati, ... (vezi toată discuția)