avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Activitate marius46marius

Activitate marius46marius

Am lucrat din 1978 si pana in 2008 innrun Institut de Cercetari si Proiectari Navale de unde m-am pensiponat. Pe langa salariul inscris in cartea de munca din 1978 pana in 2001 am lucrat in sistem de acord global si cu un numar insemnat de ore suplimentare. La calculul pensiei sumele din acord si ore suplimentare, cam 20% din salariul din cartea de munca, nu s-au luat in calcul nefiind considerate permanente.
Intrebarea este daca acum exista baza legala a se cere recalcularea pensiei, bineinteles cu acte doveditoare,
Cu stima,
Marin Miu
Este vorba de avocatul care i-a reprezentat pe ei in apel care le-a spus ca pentru a continua trebuie deschis inca un proces care costa foarte mult.
Sentinta fiind definitiva mai putea fi si in acest caz contestata?
Redau din pronuntarea hotararii Curtii de Apel
Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi ....06.2018.
Hotarare ..../2018 din ...06.2018
O familie de doi varstnici a fost lovita de o masina pe trecerea de pietoni. Dupa o spitalizre de peste o luna si o mobilizare la pat la domiciliu de peste doua luni a urmat procesul in urma caruia completul de judecata a obligat prin hotarare definitiva firma de asigurari la plata unei sume de bani. Firma de asigurari refuza achitarea sumei dispusa de instanta. Din informatii de la avocatul care i-a reprezentat ar trebui deschis un nou proces care ar costa o suma enorma pentru ei, suma de care cei doi nu dispun. Ce se poate face in acest caz?