O familie de doi varstnici a fost lovita de o masina pe trecerea de pietoni. Dupa o spitalizre de peste o luna si o mobilizare la pat la domiciliu de peste doua luni a urmat procesul in urma caruia completul de judecata a obligat prin hotarare definitiva firma de asigurari la plata unei sume de bani. Firma de asigurari refuza achitarea sumei dispusa de instanta. Din informatii de la avocatul care i-a reprezentat ar trebui deschis un nou proces care ar costa o suma enorma pentru ei, suma de care cei doi nu dispun. Ce se poate face in acest caz?
Pai si pe ei ii sfatuieste avocatul care a reprezentat firma de asigurari?
Firma de asigurari a contestat hotararea? Sau hotararea a ramas definitiva? Daca a ramas definitiva sa apeleze la executor judecatoresc si sa o execute silit. Nu costa atat de mult. Cei doi au avut avocat? Daca da, va sti ce sa faca respectivul. Daca nu, sa mearga la un executor cu hotararea legalizata.
Este vorba de avocatul care i-a reprezentat pe ei in apel care le-a spus ca pentru a continua trebuie deschis inca un proces care costa foarte mult.
Sentinta fiind definitiva mai putea fi si in acest caz contestata?
Redau din pronuntarea hotararii Curtii de Apel
Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi ....06.2018.
Hotarare ..../2018 din ...06.2018
Daca e definitiva prin neapelare, terbuie mers la executor. Depinde ce scrie in sentinta. Daca cei doi merg la instanta si legalizeaza hotararea, pe ea va fi trecuta mentiunea DEFINITIVA. Apoi la executor. Dar daca s-a facut apel, va trebui sa astepte solutionarea apelului.
In al doilea rand, sa intrebe avocatul despre ce proces este vorba. Ce presupune? De ce mai trebuie un proces daca deja exista o hotarare definitiva? Nu prea se intelege...