Bună ziua. Am fost victima unui accident rutier în 2016, a fost întocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpă. Recent, în 11.02 a fost pronunțată sentinta definitiva de Curtea de Apel, în care s-au stabilit sumele de bani pe care trebuie sa le plătească societatea de asigurări. Precizez că eu am notificat în 15.02 societatea de asigurări și avocatul ce a reprezentat firma în proces atât pe email cât și pe fax de faptul ca trebuie să îmi plătească suma de bani stabilită, împreună cu un număr de cont și nr meu de telefon. Vă rog să îmi spuneți, dacă este prevazut un termen în care societatea de asigurare este obligată să îmi vireze banii, și, eventual, ce pași mai am de făcut pentru recuperarea banilor. Mulțumesc
Dupa ce hotararea a ramas definitiva trebuie sa va plateasca. In notificare trebuia sa le indicati dvs un termen in care sa va plateasca, in caz contrar va adresati unui executor judecatoresc.
Termenul este de 10 zile de la primirea sentinței definitive, fizic, de către societatea de asigurare. După 10 zile sunt pasibili de penalități de intirziere, pe suma stabilită de instanță, cu 0,2%/zi. Dacă banii nu sunt o urgență, mai lăsați la ei să facă și dobândă. După trecerea a 10 zile sau când considerați dumneavoastră, apelați la un executor judecătoresc. Ulterior mai puteți cere și penalitățile de intirziere, fie pe cale amiabilă, fie prin proces.
Proces penal
comannicolae
Buna ,as avea cateva intrebari..daca in urma unui proces penal in cazul unui accident rutier incheiat cu sentinta definitiva,societatea de asigurari implicata ... (vezi toată discuția)