Buna ,as avea cateva intrebari..daca in urma unui proces penal in cazul unui accident rutier incheiat cu sentinta definitiva,societatea de asigurari implicata poate sa se opuna platii daunelor stabilite in proces? Acestei societati se poate aplica executare silita daca refuza efectuarea platii?Daca da ,este obligata sa plateasca suma integral sau exista si alta modalitate de plata?Care este termenul l egal in care societatea de asigurari poate efectua plata?Va multumesc mult....
1. Dreptul asiguratorului de a se opune platii: depinde cum e hotararea, ce obligatii contine in sarcina asiguratorului, ca si cale de atac, in momentul in care ati initiat executarea silita, aceasta poate face contestatie la executare;
2.Daca asiguratorul nu achita sumele stipulate in hotarare in termen fie de 15 fie de 10 zile ( depinde ce Ordin al CSA-ului era aplicabil ), puteti initia executarea silita, varianta uzitata acestor tipuri de debitori e poprirea , adica se blocheaza conturile si se retin sumele datorate ( asta daca exista lichiditati);
3.Daca executorul gaseste bani suficienti in cont, desigur ca va opri intreaga suma datorata, plata esalonata e convenita de parti in cazurile in care e o suma mare de achitat si inainte de executarea silita;
4. Termenul legal in care puteti executa asitguratorul e de 3 ani de la data finalizarii procesului, pe cale amiabila cel de la pct.2.
In cazul in care aveti o hotarare definitiva prin care o societate de asigurare este obligata la plata unor despagubiri, puteti demara procedura de executare silita IMEDIAT. Societatea de asigurare nu are voie sa intarzie plata despagubirilor nici macar o zi, in cazul in care exista o hotarare definitiva.
Mergeti la un executor judecatoresc dar va sfatuiesc sa luati legatura in prealabil cu avocatul pe care l-ati avut. Cu siguranta societatea de asigurare are bani in conturi si cu siguranta veti obtine intr-o perioada relativ scurta intreaga despagubire.
Despagubiri rca
iancu1
Buna ziua
Mentionez ca am fost implicat intr-un accident de circulatie fara vicitme in care eu sunt vinovatul. Am polita de asigurare RCA valabila, incheiata ... (vezi toată discuția)