avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită probleme cu executarea silita; executorul intarzie ...
Discuție deschisă în Executare silită

probleme cu executarea silita; executorul intarzie nejustificat executarea

Buna ziua
Ma confrunt cu o problema. Acum 5 luni am castigat un proces cu o societate de asigurari in urma unui accident auto. Am obtinut o sentinta definitiva si irevocabila cu care am mers la un executor judecatoresc. Acum 2 luni executorul judecatoresc a inceput executarea silita impotriva firmei de asigurari si tot atunci instanta a admis cererea de executare silita. Totusi pana in momentul de fatza nu am primit nici un ban .Executorul tot spune ca firma de asigurari are conturile goale, ca trebuie sa mai astept...Precizez ca e vorba de una din cele mai mari firme de asigurari din Romania si e imposibil sa aiba conturile goale:O. In plus un ordin din 2009 al CSA precizeaza clar ca societatile de asigurari sunt obligate sa plateasca despagubirile persoanelor pagubite in termen de 15 zile de la data de la care au fost instiitate de sumele pe care le au de platit, in caz contrar fiind nevoite sa plateasca penalitati de 0,1% pe fiecare zi de intarziere si riscand chiar suspendarea activitatii. In cazul meu au trecut deja 2 luni. Nu inteleg de ce executorul amana atat de mult executarea. E posibil sa fie ceva necurat la mijloc ca de exemplu o intelegere intre executor si firma de asigurari? Ce pot eu face? Pot face plangere impotriva executorului judecatoresc? Care sunt caile pe care le pot urma si unde trebuie sa ma adresez?. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 09:23, 14 Septembrie 2011
puteți face plângere împotriva executorului sau să mergeți la alt executor.
Inainte de a face plangere impotriva executorului, cereti acestuia sa va arate toate actele pe care le-a intocmit in dosarul de executare. Ar trebui sa fiti insotita de un avocat pentru a vedea daca executorul si-a indeplinit obligatiile sale in ceea ce priveste dosarul dvs de executare.
As putea sa fac si o cerere de insolventa impotriva asiguratorului? Macar ca o actiune de intimidare...
iancu1 a scris:

As putea sa fac si o cerere de insolventa impotriva asiguratorului? Macar ca o actiune de intimidare...


Ca o actiune de intimidare, nu este recomandata insa...este un drept al dvs. daca sunt indeplinite conditiile admisibilitatii unei astfel de cereri.
www.avocatnet.ro/content/for...

Puteti face plangere impotriva refuzului nejustificat al executorului judecatoresc de a indeplini un act de executare silita, dar intr-un termen de 5 zile de la acest refuz, cf art. art. 53 alin. (2) din Legea 188/2000.
Plangerea se introduce la judecatoria din circumscriptia sediului BEJ.

De mentionat ca, daca refuzul este justificat, sau daca se depaseste termenul de 5 zile ( absolut, legal si peremtoriu), plangerea e inadmisibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executor judecatoresc vulpoi vulpoi Buna ziua! as dori sa stiu, in cazul in care nu sunt multumit de mersul dosarului meu intr-o executare silita cum ar trebui sa procedez daca as vrea sa mut ... (vezi toată discuția)
Am vreo sansa in recurs? ContSters40598 ContSters40598 La judecarea unei plangeri conform art.53 din Legea nr:188/2000, am chemat in judecata Biroul executorului judecatoresc, deoarece executorul a refuzat sa ... (vezi toată discuția)
Impotriva cui se poate face plangere? Manole Dumitru Manole Dumitru Azi am depus o noua cerere la BEJ-ul cu care am contract de executare silita a debitorului meu pentru; excutare unui rest de creanta ramas dintr-o sulta, ... (vezi toată discuția)