avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am vreo sansa in recurs?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am vreo sansa in recurs?

La judecarea unei plangeri conform art.53 din Legea nr:188/2000, am chemat in judecata Biroul executorului judecatoresc, deoarece executorul a refuzat sa mearga intro executare silita, introcmind in acest sens un proces-verbal. Instanta de executare, in judecarea acestei plengeri a introdus in cauza debitorul si a invocat din oficiu lipsa calitatii procesuale pasive al BEJ, exceptia pe care a admis-o .
Instanta mi-a admis actiunea, obligandu-l pe executor sa mearga in executare dar in acelasi timp m-a obligat la cheltuieli de judecata fata de BEJ. Exista culpa procesuala pentru a putea fi obligat la aceste cheltuieli? In fond, datorita refuzului executorului de a merge in executare silita a trebuit sa fac aceasta plangere.
Am vreo sansa in recurs sa scap de aceste cheltuieli sau imi pierd timpul, riscand sa mai fiu obligat si in recurs la plata altor cheltuieli catre BEJ ?
Va mulştumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 13:51, 21 Februarie 2008
Nu prea mi-e clar... Adica instanta arata ca BEJ nu are calitate procesuala, dar il obliga??? :O
Ar trebui sa vad o astfel de formulare a unei hotarari, e nemaipomenit!
Si cu debitorul, ce zice?
Da, asa a facut instanta!
Am formulat plangere impotriva unui p-v de refuz al unui executor. Logic, l-am chemat pe acesta in judecata, Bej-ul respectiv, cerand instantei sa-l oblige sa treaca la executarea silita, intrucat detin un titlu perfect valabil si am formulat in acest sens cerere de executare silita la care am anexat titlul in original.
Instanta, la primul termen a introdus in cauza si debitorul si a ridicat din oficiul exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a BEJ.
In final, instanta admite exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a BEJ, respinge plangerea formulata in contradictoriu cu BEJ; admite plangerea in contradictoriu cu debitorul impotriva p-v pe care il anuleaza. Obliga executorul sa inceapa executarea silita in acel dosar si obliga contestatorul (desi ne judecam pe o plangere conform art.53 din Legea 188/00, instanta considera ca aceasta plangere este o forma specaila a contestatiei la executare!) sa plateasca BEJ o suma reprezentand cheltuieli de judecata.
Cereti intai lamurirea hotararii... spuneti ca se contrazice etc. Apoi, atacati-o!
Ce stupid! Ma doare capul cand vad astfel de hotarari!!! #-o
Aveti sanse in recurs si sa se rejudece fondul... cum naiba sa ramana asa?!!!
Mergeti pe aplicarea gresita a legii...
Dar intrebarea initiala e cam... ciudata. Adica aveti vrreo sansa? Aveti. "... riscand sa mai fiu obligat si in recurs la plata altor cheltuieli catre BEJ?" Riscati. Caci intre o sansa si garantia absoluta ca nu veti intalni o alta logica judecatorasca fantastica... e cale lunga!
Va multumesc.
Nu stiu exact sub ce spect trebuie lamurita aceasta sentinta! Imi dau seama ca ceva este neclar...dar nu stiu ce sa cer..lamurirea a ce? Ce se contrazice in aceasta hotarare? :">
Sincer, ajutati-ma sa inteleg!
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2008
ContSters40598, utilizator
Pai... daca instanta stabileste ca nu trebuia sa cereti nimic de la BEJ, cum a putut apoi sa oblige BEJ sa faca un lucru in favoarea dv.? Nu e cam ilogic?
Adica, admitand exceptia, instanta spune: nu trebuia sa chemi BEJ sa-ti faca asta, da' daca tot e aici, sa-l obligam s-o faca! Ce dumnezeu, judecatorii aia ce faceau in loc sa motiveze corespunzator sentinta?
Adica noi suntem doi frati si ne certam de la o minge. Tu spui mamei sa ma oblige sa-ti dau mingea; mama zice ca nu mie trebuie sa mi-o ceri, da' ma obliga sa ti-o dau!!!
Astea sunt cazuri clare de eroare, de incapacitate profesionala, de necunoastere... #-o
Oricum, poti merge si direct in recusr daca asa stii mai bine cum sa procedezi, nu e neaparat sa cereti o clarificare! Eu, ca jurist, as fi facut cererea aia de lamurire nu neaparat ca sa obtin ceva, ca e foarte posibil tot o tampenie sa-mi lamureasca, da' ca sa le arat ce cretinate pot scoate din cap, sa vada cat sunt de incapabili si, macar in intimitatea lor, poate sa roseasca putin!

Alte discuții în legătură

Partile in plangerea cf.art.53 din l:188/00 Gabriela PĂDURARIU Gabriela PĂDURARIU Mi s-a intamplat ceva ffff interesant ! Creditorul introduce la instanta de executare o plangere impotriva executorului jud., care a refuzat nejustificat sa ... (vezi toată discuția)
Impotriva cui se poate face plangere? Manole Dumitru Manole Dumitru Azi am depus o noua cerere la BEJ-ul cu care am contract de executare silita a debitorului meu pentru; excutare unui rest de creanta ramas dintr-o sulta, ... (vezi toată discuția)
Executorul poate sau nu poate avea calitate procesuala pasiva? fdanila fdanila Executorul poate avea uneori calitate procesuala pasiva sau niciodata ? Am gasit o Sentinta in care scrie: „Referitor la excepţia lipsei calităţii ... (vezi toată discuția)