avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Impotriva cui se poate face plangere?
Discuție deschisă în Executare silită

Impotriva cui se poate face plangere?

Azi am depus o noua cerere la BEJ-ul cu care am contract de executare silita a debitorului meu pentru; excutare unui rest de creanta ramas dintr-o sulta, cheltuielile de excutare si actualizare cu coieficientul de inflatie pe o perioada trecuta de timp.
In Legea Nr.188/2000 la art.53, unde arata ca se poate face plangere impotriva executorului judecatoresc daca refuza sa imfaptuie acte de executare sau escutarea insasi, in termen de 5 zile de la data refuzului,
Deci intrebarea se refera,
impotriva cui se face plangerea, impotriva executorului (persoana fizica) sau impotriva BEJ persoana juridica. ??
In cadrul actiunii cu obiect de judecata "plangere", poate fi chemat in judecata ca intimat si "debitorul"??#-o


Cel mai recent răspuns: ContSters210360 , utilizator 08:40, 28 Iunie 2011
1. Cititi cu atentie textul de lege pe care l-ati citat. Spune acolo ca impotriva lui Gheorghe Gheorghe sa faceti plangere sau impotriva Executorului? !
2. Ce calitate procesual pasiva ar trebui sa aiba debitorul intr-o asemenea speta?Care ar fi finalitatea introducerii debitorului intr-o astfel de plangere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am vreo sansa in recurs? ContSters40598 ContSters40598 La judecarea unei plangeri conform art.53 din Legea nr:188/2000, am chemat in judecata Biroul executorului judecatoresc, deoarece executorul a refuzat sa ... (vezi toată discuția)
Partile in plangerea cf.art.53 din l:188/00 Gabriela PĂDURARIU Gabriela PĂDURARIU Mi s-a intamplat ceva ffff interesant ! Creditorul introduce la instanta de executare o plangere impotriva executorului jud., care a refuzat nejustificat sa ... (vezi toată discuția)
Executare silita?? Manole Dumitru Manole Dumitru Intr-o speta; \"Contestatie la Executare\", pe temeiul de drept al art.399 alin.1 Cod proc.civila, Biroul Executorului Judecatoresc poate sta in judecata ... (vezi toată discuția)