avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita??
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita??

Intr-o speta; "Contestatie la Executare", pe temeiul de drept al art.399 alin.1 Cod proc.civila, Biroul Executorului Judecatoresc poate sta in judecata cu "calitate procesuala pasiva"??
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 20:39, 10 Mai 2011
Biroul executorului judecatoresc nu este "parte a executarii silite", in sensul ca acesta nu realizeaza actele de executare silita in considerarea vreunui drept personal (a se vedea art.1 si 2 din Legea nr.188/2000 a executorilor judecatoresti). Deci, B.E.J. nu are calitate procesuala pasiva-intimat, intr-o contestatie la executare.
Exact, raspuns corect; A se vedea si jurisprudenta Sentintei Civile Nr.4275/13.06.2008 a Judecatoriei Sectorului 5 Bucuresti.
De ce am pus intrebarea sub aspectul acesta; ?? Pentru ca am avut ocazia sa asist in sedinte publice in mai multe instante din tara, unde erau ca parti in proces cu calitate procesuala pasiva BEJ. Mai mult ca partile mai erau si asistate prin avocat, deasemeni s-a ajuns si in recurs fara a se pune in discutie exceptia respectiva (lipsa calitatii procesuale pasive a BEJ). O astfel de "exceptie' este de ordine publica si insasi instantele din oficiul trebuieau sa le puna in discutie, omiterea de apune in discutie o astfel de exceptie in contradictoriul intre parti,,, presupun o "eroare judiciara". Asa consider eu..:((
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2011
Manole Dumitru, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa calitãtii procesuale pasive a bej ?? bufa bufa Cum se poate explica excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a unui BEJ care a facut o executare silită in procesul ulterior de intoarcere a ... (vezi toată discuția)
Executorul judecatoresc are calitate procesuala pasiva? decarrera_ro decarrera_ro Executorul judecatoresc are calitate procesuala pasiva in cazul contestatiei la executare? Contestatia este facuta de catre debitor impotriva tuturor actelor ... (vezi toată discuția)
Partile in plangerea cf.art.53 din l:188/00 Gabriela PĂDURARIU Gabriela PĂDURARIU Mi s-a intamplat ceva ffff interesant ! Creditorul introduce la instanta de executare o plangere impotriva executorului jud., care a refuzat nejustificat sa ... (vezi toată discuția)