avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Nerespectare hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Nerespectare hotarare judecatoreasca

Buna ziua,

am castigat un proces de munca, s-a pronuntat hotararea definitiva si irevocabila, si am investit-o cu formula executorie. Am notificat imediat societatea impotriva careia am avut procesul ca s-a pronuntat hotararea si ca trebuie sa o puna in aplicare. Am fost chiar si la sediu sa vorbesc cu ei si mi-au prezentat un calcul al unor sume cu care eu nu am fost de acord pentru ca erau prea mici. Mi-au trimis si prin posta o adresa prin care imi solicitau contul bancar sa-mi vireze sumele pe care le stabilisera ei(s-au poate doreau sa-mi vireze 1000 lei sa-mi arate ca ei sunt dornici sa plateasca dar nu au acum). Intre timp eu am apelat la serviciile unui executor judecatoresc, am platit si o expertiza contabila, sumele s-au stabilit(bineinteles ca mult mai mari decat cele stabilite de ei) si l-am notificat din nou i-am comunicat noile sume si persoana de contact de la biroul executorului, care-i poate spune contul unde sa vireze sumele.
Din acest moment, nu am mai primit nimic de la ei si au trecut 3 luni de atunci. Procedura de executare se desfasoara in continuare, dar probabil stiti cat dureaza, s-a primit incuvintarea tribunalului pentru executare si s-au trimis adrese la banci.
Intrebarea mea este: pot sa-i fac plangere penala pentru ca nu a pus in aplicare hotararea?
Daca raspunsul este da, cui trebuie adresata parchetului, tribunalului sau politiei.
Va rog din suflet sa ma ajutati caci sunt disperat. M-am judecat 3 ani ca sa mai dureze trei pana imi recuperez banii. Ma gandesc ca daca fac o plangere penala si ii aduc la cunostinta acest lucru o sa-mi plateasca mai repede.
Va multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 22:45, 27 Ianuarie 2010
puteti face plangere penala pe care sa o depuneti la politie

Cred ca trebuie sa formulati impotriva contabilului sef plangere penala pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor,conf.art.246 c.pen.la politia pe raza teritoriala a careia se afla sediul societatii.
Inainte de aceasta chiar as formula o notificare prin executorul judecatoresc in aces sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare drepturi salariale oroles2010 oroles2010 Salutare! Mama mea are o hotarare definitiva prin care fosta firma este obligata sa ii plateasca drepturile salariale pentru doua luni (firma si-a inchis ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac daca fostul sot n-a mai platit pensia de intretinere? sinoesasha sinoesasha anul trecut mi-am dat sotul in judecata pentru pensie alimentara. intretimp am bagat si divortul si am obtinut custodia totala a copilului, plus obligatia ca ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii pe care i-am platit ca amenda rovinieta ? perlutina perlutina Am fost amendata pentru neplata rovinieta, aiurea si am cistigat procesul. Care este entitatea careia sa ma adresez sa imi restituie banii platiti, ca amenda. ... (vezi toată discuția)