avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cum recuperez banii pe care i-am platit ca amenda ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cum recuperez banii pe care i-am platit ca amenda rovinieta ?

Am fost amendata pentru neplata rovinieta, aiurea si am cistigat procesul. Care este entitatea careia sa ma adresez sa imi restituie banii platiti, ca amenda. Pe cine pe care i-am intrebat pina acum raspund ca banii nu au intrat la ei. Cum se poate sa nu pot recupera acei bani? Cum e posibil sa se fi pierdut in hatisul fiscalitatii romane? Cine ma poate ajuta ? Pe cine am sponsorizat, fara sa stiu ?
Cel mai recent răspuns: iancu ionel , utilizator 19:10, 8 Octombrie 2014
Verificati autoritatea in contul careia ati virat c/v amenda rovinieta,respectiv CNADNR
Solicitati oficial acesteia,in baza hotararii judecatoresti restituirea c/v amenda
Daca autoritatea nu dispune restituirea sumei,apelati la executor judecatoresc
Daca ati platit la o autoritate fiscala, indiferent de locul in care au ajuns banii, cererea de restituire se depune tot la autoritatea fiscala la care ati facut plata. A se vedea art.33, alin.1 din OG 92/2003.
iar in cazul unui refuz adresati-va instantei de contencios.
LuchianSeb a scris:

Daca ati platit la o autoritate fiscala, indiferent de locul in care au ajuns banii, cererea de restituire se depune tot la autoritatea fiscala la care ati facut plata. A se vedea art.33, alin.1 din OG 92/2003.

Daca am virat banii in contul CNADNR prin banca comrciala romana, cui solicit sa imi restituie banii ?
Am o hotarire judecatoreasca (m-am judecat cu CNADNR si am cistigat)
Daca ati platit prin banca, faceti cererea de restituire la CNADNR. Faceti o cerere in scris la care atasati hotararea instantei in original si dovezile efectuarii platii prin banca in copie.

Alte discuții în legătură

Cui adresez plangerea penala? acata acata Buna ziua, Am castigat un proces intr-un litigiu de munca dar angajatorul refuza sa puna in executare hotararea. Vreau sa adresez o plangere penala dar nu ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc cristina/BZ cristina/BZ Am o hotarere judecatoreasca executorie de drept, definitiva si irevocabila in cadrul unui litigiu de munca care obliga firma cu care am fost in litigiu sa-mi ... (vezi toată discuția)
Nepunerea in executare a unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile tavitavi tavitavi Intrebare! In data de 31 martie am obtinut o hotatare judecatoreasca (sentinta civila 2342,dosar 2291/318/2009,Judecatoria Tg-Jiu) prin care am obligat ... (vezi toată discuția)