avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... executor judecatoresc
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

executor judecatoresc

Am o hotarere judecatoreasca executorie de drept, definitiva si irevocabila in cadrul unui litigiu de munca care obliga firma cu care am fost in litigiu sa-mi dea drepturile banesti restante. Doresc sa ma adresez unui executor judecatoresc deoarece firma nu doreste sa-mi achite aceste drepturile banesti. In acest caz executorul judecatoresc va fi platit de mine sau de firma cu care am fost in litigiu? Multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 17:24, 20 Ianuarie 2010
in acest caz adresati-va cu o simpla cerere conducerii societatii angajatoare solicitind, in temeiul dispozitiilor art.277 Codul Muncii, punerea i aplicare a sentintei civile reprezentind drepturi banesti. in cazul in care reprezentantul angajatorului nu se conformeaza adresati cu o plingere penala parchetului de pe linga Tribunalul local, aratind ca angajatorul nu se conformeaza dispozitiilor legale. puteti, intre timp, dupa expirarea termenului de 15 zile prevazut de art.277 Codul Muncii sa va adresati unui executor judecatoresc, achitind un avans de onorariu pentru punerea in executare a sentintei civile. sumele de bani avansate executorului judecatoresc va vor fi returnate prin procedura executarii silite. executarea silita a sentintei civile nu intrerupe demersul la parchetul de pe linga tribunalul local.
In prima faza, dvs. va trebui sa ... avansati onorariul executorului.
Dupa ce va incasa banii, executorul ii va recupera de la firma, si ii veti primi inapoi (adica executorul va retine de la firma slariile dvs. conform hot. jud, plus onorariul sau - de obicei inainte de orice, va retine onorariul).


p.s. cam la fel cum se intampla si cu cheltuielile de judecata (avocat, taxe de timbru).
__________

update: eu zic sa incercati cu cerere la angajator, cum v-am mai sfatuit, si cu plangere la parchet. cred ca va merge, si veti primi banii, fara sa mai platiti si executor.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2010
smeagull, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare ioana2525 ioana2525 Am primit hotararea de la Tribunal pentru acordarea drepturilor salariale. Dupa perioada de 10 zile de recurs, dc nu imi sunt virati banii pe card cand ma pot ... (vezi toată discuția)
Executare sentinta litigiu de munca anonim anonim cum se poate executa o sentinta litigiu de munca in favoarea angajatului, acesta avind de recuperat o suma de bani (10mil) de fapt cum pot sa intru in posesia ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila drepturi salariale george.seitan george.seitan Buna ziua, am si eu mai multe nelamuriri vizavi de neplata unor drepturi salariale la firma unde am lucrat. Acum citeva zile, instanta s-a pronuntat pe fond, ... (vezi toată discuția)