avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... executare sentinta litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

executare sentinta litigiu de munca

cum se poate executa o sentinta litigiu de munca in favoarea angajatului, acesta avind de recuperat o suma de bani (10mil)
de fapt cum pot sa intru in posesia banilor
inca nu s-a facut recurs, dar nici termenul nu a expirat
cum?
Cel mai recent răspuns: Romica , utilizator 00:00, 11 August 2004
O astfel de hotarare este executorie de drept,deci se poate pune in executare si inainte de judec rea recursului.Punerea in executare se face printr-o cerere adresata patronuluicare are obligatia ca in termen de 15 zile sa faca plata,in caz contrar poate face plangere penala impotriva celui in patronului.Crimar.
In primul rand se legalizeaza sentinta, dupa care se face o cerere catre angajator pentru executarea sentintei, cerere la care se ataseaza o copie dupa sentinta legalizata.
Daca drepturile banesti reprezinta plata salariilor si angajatorul nu face plata in 15 zile se face plangere penala in temeiul art. 277 C.m., in caz contrar va trebui sa te adresezi cu o cerere de executare la executorul judecatoresc
nu pot sa merg din start la un executor judecatoresc pentru executarea sentintei?
ITM-ul are vreun rol in aceste sentinte?
Poti merge din start la executor dar mai intai legalizeaza sentinta. Vezi ca executorul solicita un avans pentru inceperea executarii.
Nu ai spus daca sentinta se refera la plata salarilor. daca da te sfstuiesc sa trimiti o cerere de executare a sentintei catre angjator.
Sa stii ca procedura prin executor nu e prea rapida. [addsig]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executor judecatoresc cristina/BZ cristina/BZ Am o hotarere judecatoreasca executorie de drept, definitiva si irevocabila in cadrul unui litigiu de munca care obliga firma cu care am fost in litigiu sa-mi ... (vezi toată discuția)
Inroducere plangere prealabila art.277, 278 c.m. iuly_cop69 iuly_cop69 as dori sa stiu daca in cazul ramanerii unei hotarari definitive si irevocabile cu privire la art.277 si 278 C.M. la data de 02.02.2008, iar dupa angajatul s-a ... (vezi toată discuția)
Scrisoare catre fostul angajator.... mihai251979 mihai251979 Buna ziua! Am o hotarare din partea tribunalului catre fostul angajator,privind plata drepturilor salariale,a expirat si perioada de recurs (10 zile) a ... (vezi toată discuția)