avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inroducere plangere prealabila art.277, 278 C.M.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inroducere plangere prealabila art.277, 278 C.M.

as dori sa stiu daca in cazul ramanerii unei hotarari definitive si irevocabile cu privire la art.277 si 278 C.M. la data de 02.02.2008, iar dupa angajatul s-a adresat cu cerere de mai multe, dar sentinta nu a fost pusa in executare si plangerea a fost facuta la data de 12.01.2009 aceasta poate fi respinsa ca tardiva
Cel mai recent răspuns: iuly_cop69 , utilizator 21:06, 31 Martie 2011
Ceea ce conteaza este data la care hotararea judecatoreasca a ramas definitiva si irevocabila.
Inainate de plangerea prealabila angajatul introduce sentinta insotita de o cerere de executare la societatea in cauza. Asteapta 15 zile si daca societatea nu se conformeaza introduce plangerea prealabila.
Nu este tardiv introdusa deoarece probabil ca s-a ajuns la data de 12.01.2009 -in ceea ce priveste art.277 Codul muncii.
La art.278 Codul muncii nu trebuie sa treaca 15 zile pentru depunerea plangerii prealabile.
Plangerea penala pentru savarsirea infrcatiunii prevazute de art.277 C.mun. se poate face dupa trecerea termenului de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către salariat.
Prin urmare, de la data inregistrarii cererii se calculeaza acest termen si nu de la data la care hotararea judecatoreasca a ramas definitiva si irevocabila.
dar in cazul in care angajatul se adreseaza cu o noua cerere de executare a sentintei incepe sa curga un nou termen de introducere a plangerii sau curge in continuare termenul dupa trecerea celor 15 zile.
la art.278 C.M. daca nu este prevazut un termen de 15 zile atunci termenul de introducere a plangerii prealabile de cand incepe sa curga

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este termenul legal pentru plangere penala ? florinsadova florinsadova In data de 10.02.2009 am obtinut sentinta definitiva si executorie intr-un litigiu de munca.Am solicitat printr-o cerere scrisa reangajarea si celelalte ... (vezi toată discuția)
Plangere penala ! florinsadova florinsadova A fost formulata o plangere penala impotriva angajatorului pentru nepunerea in aplicare a unei hotarari judecatoresti definitive si executorii si irevocabile ... (vezi toată discuția)
Drept penal - respingere plangere impotriva rezolutiei prim-procurorului formulata in termen Lucian27 Lucian27 Am formulat plangere impotriva rezolutiei prim- procurolului la Judecatorie si mi-a respins-o ca tardiv formulata, desi pot dovedi cu stampila de plicul ... (vezi toată discuția)