avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plangere penala !
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plangere penala !

A fost formulata o plangere penala impotriva angajatorului pentru nepunerea in aplicare a unei hotarari judecatoresti definitive si executorii si irevocabile .Teoretic daca toate institutiile angrenate in aceasta plangere respectiv Parchet si Politie i-si vor face datoria si daca angajatorul refuza reangajarea si plata drepturilor banesti ce se cuvin angajatului conform hotararii judecatoresti ce se poate intampla?Precizez ca a fost facuta plangerea penala si mai sunt cateva zile pana la cele 15 zile cat prevede codul muncii.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 19 Mai 2009
Va voi raspunde cu prevederile codului muncii pe care le voi anexa in cele ce urmeaza :

Art. 277. - Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
Art. 278. - Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind reintegrarea în muncă a unui salariat constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 1 an sau cu amendă.
Buna seara.Se va intocmi dosar penal si eventual va fi inceputa urmarirea penala si va fi trimis in judecata persona care conduce persoana juridica si care a refuzat punerea in executare a hotararii judecatoresti
Cred ca plangerea penala a fost introdusa prematur inainte de expirarea termenului de 15 zile prevazut de art.277 C.mun.

Introducerea unei asemenea plangeri are ca efect efectuarea de cercetari de catre Politie si Parchet in vederea stabilirii daca s-a savarsit sau nu infractiunea pentru care s-a depus plangerea. In conditiile in care se constata din probatoriu administrat ca s-a savarsit aceste infractiuni se va trece la urmatoarea faza inceperea urmaririi penale.
Daca este vorba de primaria din oras ,ce sase credeti ca am?
Ma lupt cu primarul din anul trecut ,am castigat procesul cred ca o sa fac public acest caz.multa mizerie la campulung-moldovenesc

Alte discuții în legătură

Care este termenul legal pentru plangere penala ? florinsadova florinsadova In data de 10.02.2009 am obtinut sentinta definitiva si executorie intr-un litigiu de munca.Am solicitat printr-o cerere scrisa reangajarea si celelalte ... (vezi toată discuția)
Executarea silita,salarii indexate,majorate,etc. araoil araoil Am sentinta tribunalului si decizia curtii in felul urmator \"obliga parata la plata despagubirilor banesti reprezentand salariile indexate,majorate si ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti andreisl andreisl Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru problema mea, daca este posibil. Am castigat un conflict de munca, instanta a anulat decizia de ... (vezi toată discuția)