Am sentinta tribunalului si decizia curtii in felul urmator "obliga parata la plata despagubirilor banesti reprezentand salariile indexate,majorate si recalculate precum si celelalte drepturi banesti de care reclamanta ar fi beneficiat incepand cu data de 01.06.2008 si pana la reintegrarea efectiva. Totul este bine ,insa executorul mi-a spus ca nu poate sa inainteze actele pentru executare ca nu are suma exacta.Am fost la corpul expertilor si reprezentantul a vorbit cu vreo 17 experti.Toti experti au raspuns cam la fel, fiind expertiza extrajudiciara are aceeasi valoare cu orice alta suma care ar vrea s-o treaca pentru executare, incepand de la minim 1200 lei.Dumneavoastra ce parere aveti.Va multumesc.
Ati solicitat dvs. persnal cu cerere fostului angajator să pună în aplicare hotărîrea definitivă a instantei? Faceti cerere si solicitati sa calculeze sumele cuvenite si sa vi le plateasca. In cerere precizati articolele din codul muncii, de mai jos.Daca nu plateste, faceti plangere penala. Daca este hotarâre si pentru reintegrare, solicitati tot in scris si aceasta, daca nu se conformeaza faceti deasemenea plangere penala.
In acest sens, invocati art.277, 278, 279 din Codul muncii:
Art. 277. [neexecutarea plăţii salariului]
Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
Art. 278. [neexecutarea reintegrării în muncă]
Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind reintegrarea în muncă a unui salariat constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 1 an sau cu amendă.
Art. 279. [punerea în mişcare a acţiunii penale şi împăcarea]
(1) În cazul infracţiunilor prevăzute la art. 277 şi 278 acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea persoanei vătămate.
(2) Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Am facut doua cereri pentru respectarea hotararilor judecatoresti, le-a primit dar nu raspunde.Am depus plangere la parchet, dar nu ma pot astepta la mare lucru, poate la anul viitor imi raspunde ca angajatorul a demonstrat ca are bani si nu e nicio problema.Am depus o plangere in noiembrie 208, fiind in asemenea situatie sa se ia masuri pentru copil, art.305-306 c.penal, ca sa nu intrerupa scoala. In luna mai imi raspunde parchetul ca tatal copilului a demonstrat ca are bani,iar daca copilul nu are ce manca si nu are bani pentru cele necesare sa mearga la scoala ,nu-l afecteaza la dezvoltarea fizica,intelectuala sau moral.Am facut la prim procuror in termen legal, nu mi-a raspuns in 20 zile, am facut la judecatorie, poate ei iau masuri.Tatal copilului este si angajatorul.Pe mine ma intereseaza suma care ar trebui s-o primesc.Multumesc mult.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Reintegrare
acuta
Buna ziua.
Va rog sa-mi spuneti care este termenul legal de punere in aplicare a unei hot judecatoresti irevocabile de reintegrare pe vechiul post.
15 ... (vezi toată discuția)