Buna ziua !
Am primit o amenda pentru lipsa rovignietei constatata in data de 26.07.2023 dar Procesul Verbal de contraventie (PPVC) a fost intocmit cu data de 04.10.2023 si mi-a fost comunicat prin posta cu data de 07.11.2023.
Mai trebuie sa o platesc, deoarece au trecut peste 2 luni de la data constatarii pana la data intocmirii PPVC.?
Referitor la Legea-Cadru Nr. 153/28.06.2017 , mai exact Anexa III, Cap.I, care are si o Nota referitoare la Decizia CURTII CONSTITUTIONALE Nr. 413/10.06.2021, m-ar interesa daca necostitutionalitatea sintagmei "Alte institutii de spectacole sau concerte " presupune anularea acesteia din textul legii si recalcularea salariilor tuturor angajatilor din respectivele institutii de spectacol la nivelul salariilor din institutiile de spectacole sau concerte nationale ori de importanta nationala.
Am avut permisul suspendat pe o perioada de 90 de zile pentru neacordare de prioritate si vatamare corporala din culpa.
Am primit o dovada inlocuitoare pentru 15 zile, pe care am prelungit-o la fiecare 30 de zile timp de 8 luni, deoarece desi partile vatamate nu au depus plangere penala impotriva mea, parchetul nu mi-a solutionat cauza din motive administrative (lipsa personal).
Intr-un final am primit ordonata de clasare a cauzei avand ca obiect infractiunea de vatamare corporala din culpa prev de art.196, alin 2.3 si 4 Cod Penal si in conformitate cu prevederile art.219 alin (2) din Regulamentul de aplicare a OUG nr.195/2002 privind circulatia pe drumumurile publice, am solicitat restituirea permisului de conducere, iar ofiterul de politie caruia m-am adresat la Politia Rutiera mi-a spus ca degeaba depun solicitare, deorece nu voi putea intra in posesia permisului decat dupa trecerea celor 90 de zile de suspendare.
Este corect sa nu pot solicita restituirea permisului de conducere din moment ce fapta s-a clasat ?