avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua ! Am primit o amenda pentru lipsa ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua ! Am primit o amenda pentru lipsa rovignietei constatata ...

Buna ziua !
Am primit o amenda pentru lipsa rovignietei constatata in data de 26.07.2023 dar Procesul Verbal de contraventie (PPVC) a fost intocmit cu data de 04.10.2023 si mi-a fost comunicat prin posta cu data de 07.11.2023.
Mai trebuie sa o platesc, deoarece au trecut peste 2 luni de la data constatarii pana la data intocmirii PPVC.?
Cel mai recent răspuns: Grumpy Grinch , utilizator 10:19, 9 Noiembrie 2023
De plata sunteți bun la acest moment,,numai instanta de judecata poate anula pv pt eventuale nereguli și va poate exonera de la plata amenzii..Cu alte cuvinte dvs trebuie sa formulați contestație..
Din moment ce legea prevede 4 luni maxim pentru constatare (26.07 - 04.10), de la data savirsirii si inca 2 luni maxim pentru comunicare (04.10 - 07.11) si nici un termen nu e depasit, inseamna ca trebuie sa platiti amenda.
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 8 Noiembrie 2023
latka, utilizator
Multumesc pentru raspunsul detaliat si competent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai este valabil pv-ul primit pentru amenda taxa pod? monicap76 monicap76 buna ziua astazi 10.12.2021 am primit prin posta procesul verbal de constatare a neplatii taxei de pod in data de 23.07.2021. dat fiind ca au trecut mai ... (vezi toată discuția)
Plată amendă rovinietă Ade95 Ade95 Amenda pt circulatie fara rovigneta. Daca termenul de 60 zile de la comunicarea procesului verbal a expirat, persoana in cauza este obligat la plata amenzii ? (vezi toată discuția)
Buna ziua, pe data de 16.03.2021 am primit un plic cu pv constatare ... Marinescu Lucian Marinescu Lucian Buna ziua, Pe data de 16.03.2021 am primit un plic cu PV constatare contraventie referitoare la trecerea peste Dunare pe podul de la Fetesti din data de ... (vezi toată discuția)