avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plată amendă rovinietă
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plată amendă rovinietă

Amenda pt circulatie fara rovigneta. Daca termenul de 60 zile de la comunicarea procesului verbal a expirat, persoana in cauza este obligat la plata amenzii ?
Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:56, 18 Ianuarie 2018
Persoana este obligata la plata amenzii pana la momentul obtinerii unei hotarari definitive care sa dovedeasca contrariul, sau care sa o exonereze de aceasta obligatie

Ade95 a scris:

Amenda pt circulatie fara rovigneta. Daca termenul de 60 zile de la comunicarea procesului verbal a expirat, persoana in cauza este obligat la plata amenzii ?

Depinde la ce va uitati, nu e vorba de 60 de zile de la data savirsirii, ci de la data constatarii, care e scrisa in PV de contraventie. Fapta dvs. nu se constata imediat, ci intra intr-o baza de date ce se prelucreaza in citeva luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovigneta camera antidote antidote Buna ziua In data de 10.12.2010 am circulat fara rovigneta pe DN1. Pe 07.06.2011 mi s-a intocmit procesul iar astazi 23.06.2011 mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! am primit o amenda pentru lipsa rovignietei constatata ... Grumpy Grinch Grumpy Grinch Buna ziua ! Am primit o amenda pentru lipsa rovignietei constatata in data de 26.07.2023 dar Procesul Verbal de contraventie (PPVC) a fost intocmit cu data de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am primit o amenda pentru lipsa rovinietei(am uitat ... Legal1228 Legal1228 Buna ziua! Am primit o amenda pentru lipsa rovinietei(am uitat complet ca a expirat) la 3 luni si cateva zile de la data faptei. In lege spune ca procesul ... (vezi toată discuția)