Bună ziua. Recent am cumpărat o mașină de la o terta persoana care nu e proprietar și nu are niciun CV cu proprietarul. Au avut o înțelegere cu promisiune de înmatriculare care nu s-a concretizat. Mașina are acte în regula, ITP, asigurare, eu am plătit (rovinieta). Am toate actele și copie CI proprietar cu nr telefon pe verso. Contactat, proprietarul pretinde o suma de bani în euro pt fiscal. Nu vreau sa plătesc. Ce opțiuni am? Mulțumesc anticipat!
În octombrie 2018 am încheiat un antecontract in vederea cumpărării de către mine a unui imobil,am platit avans. Între timp respectivul a decedat. Soția lui susține că nu are cunoștință despre asta.Antecontractul este de mana dar făcut la primărie(era viceprimar),sunt trecuți în antecontract 2 martori cu date buletin(secretara care a redactat și încă cineva de acolo). Nu sunt trecute clauze de nerespectare,doar avansul dat(suma) și prețul total de cumpărare a imobilului. Am copie antecontract și copie titlu proprietate pe numele tatălui său. Fiind doi moștenitori după tatăl său,decedatul și un frate de la care susținea el că are acordul pt vânzare. Nu au succesiune făcută. Ce pot face? Mulțumesc anticipat.