avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se mai poate face ceva?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se mai poate face ceva?

În octombrie 2018 am încheiat un antecontract in vederea cumpărării de către mine a unui imobil,am platit avans. Între timp respectivul a decedat. Soția lui susține că nu are cunoștință despre asta.Antecontractul este de mana dar făcut la primărie(era viceprimar),sunt trecuți în antecontract 2 martori cu date buletin(secretara care a redactat și încă cineva de acolo). Nu sunt trecute clauze de nerespectare,doar avansul dat(suma) și prețul total de cumpărare a imobilului. Am copie antecontract și copie titlu proprietate pe numele tatălui său. Fiind doi moștenitori după tatăl său,decedatul și un frate de la care susținea el că are acordul pt vânzare. Nu au succesiune făcută. Ce pot face? Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2019
Iuliangrem, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 13:53, 21 Ianuarie 2019
Faptul că a încheiat un antecontract echivalează cu acceptarea tacită a succesiunii. Cred că aveți șanse, cel puțin teoretic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare - cumparare imobil ipotecat Ioanacb Ioanacb Buna seara ! Parintii mei au achizitionat un apartament printr-o agentie imobiliara.In luna august s-a facut un precontract intre vanzator si cumparator, ... (vezi toată discuția)
Cum sa intru si sa locuiesc in casa parintilor mei GherghinaP GherghinaP Va rog un sfat; Cum pot sa intru efectiv si sa locuiesc in casa parintilor mei in urmatoarea situatie: In urma cu un an , perioada in care ma aflam in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ajutati-ma cu un raspuns va rog. am facut un antecontract ... Anamaria.H.2021 Anamaria.H.2021 Buna ziua. Ajutati-ma cu un raspuns va rog. Am facut un antecontract de vanzare-cumparare asupra unui imobil fara acte de proprietate cu intelegerea tacita din ... (vezi toată discuția)