avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Ajutati-ma cu un raspuns va rog. Am facut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Ajutati-ma cu un raspuns va rog. Am facut un antecontract ...

Buna ziua. Ajutati-ma cu un raspuns va rog. Am facut un antecontract de vanzare-cumparare asupra unui imobil fara acte de proprietate cu intelegerea tacita din partea cumparatorului ca asteapta pana la finalizarea actelor. Din pacate actele nu sunt finalizate in totalitate nici dupa 3 ani, timp in care am facut o singura prelungire la antecontract care a expirat de 1 an jumatate. Cumparatorul ma ameninta cu judecata pentru nerespectare promisiune. Din punct de vedere legal nu stiu cat este indreptatit sa o faca. As vrea sa renunt la antecontract. Ce consecinte atrage aceasta actiune?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:37, 24 Decembrie 2021
Ați primit în avans o sumă de bani de la cumpărător`? Ce clauze au fost trecute în antecontract`?
Am primit da, 4000 euro, și o scris avocatul ca in caz ca renunț eu trebuie sa ii dau dublu, dacă renunța el pierde avansul. Eu i-am zis ca ii dau cei 4000 înapoi având in vedere ca oricum antecontractul este expirat de aproape 2 ani, dar el vrea dublu.
Dacă ajungeți să vă judecați în instanță. va decide judecătorul ce sumă de bani trebuie să-i returnați, conform clauzelor din antecontract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract Dan_is55 Dan_is55 Buna ziua. Am nevoie de un sfat in privinta unei probleme. Pe 28 aprilie am incheiat un antecontract la notar pentru achizitia unei case in constructie. ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, ași dori sa va fac o întrebare , dar mai înainte ... Eliana2005 Eliana2005 Bună ziua, Ași dori sa va fac o întrebare , dar mai înainte sa va explic situația. Acum doi ani am pus un teren la vânzare am găsit clientul si ... (vezi toată discuția)
Vanzare -cumparare nefinalizata ramonel78 ramonel78 Buna ziua! Anul trecut am vrut sa achizitionez o casa de vacanta impreuna cu fratele meu.Am gasit casa ne-am inteles cu proprietarul sa-i dam un avans cu ... (vezi toată discuția)