avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Ași dori sa va fac o întrebare , dar mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Ași dori sa va fac o întrebare , dar mai înainte ...

Bună ziua,
Ași dori sa va fac o întrebare , dar mai înainte sa va explic situația.
Acum doi ani am pus un teren la vânzare am găsit clientul si am primit acontul.
Au fost unele mici probleme cu actele având în vedere noile modificări ale legi.
În 2022 prin septembrie au ești tote actele .
Am contactat clientu pentru a finaliza vânzarea la notar clientul mia spus ca nu are bani cai are investiți în afaceri dar facem în octombrie actele , în octombrie ma mutat în noiembrie apoi decembrie, ianuarie iar pe 15 ianuarie 2023 mia spus la sfârșitul lui februarie. La acest punct și în acestă situația neplăcută iam sus ca nu mai vreau sa vând terenul și sai returnez acontul .
Reacția lui a fost ca ma da în judecată mai ales ca el a cumpărat și un alt teren al altui vecin de lângă mine lucru pe care eu nu lam cunoscut.
Menționez ca nu avem un contact scris și dores să-mi țin terenul.
În acest caz ce risc ?
Mulțumesc frumos
Daniela
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:42, 20 Ianuarie 2023
aveti antecontract? daca e facut cu clauzele curente, ar trebui sa-i platiti de doua ori avansul. asta e riscul
Bună Adriandumitru ,
Nu avem antecontract , și nimic scris mia plătit acontul eu acum după aceste luni de promisiuni fără rezultat nu mai doresc sa vând terenul .atât tot.
Bineînțeles acontul il returnez
Atât ca tot ma amenință cu proces civil dacă nu facem contractului la notar la sfârșitul lui februarie sau când va avea bani. În acest caz ce ma consiliați
Mulțumesc frumos

adriandimitriu a scris:

aveti antecontract? daca e facut cu clauzele curente, ar trebui sa-i platiti de doua ori avansul. asta e riscul

Buna Daniela,
Bine, nu aveti antecontract. Cum v-a platit avansul? Cash? Prin banca? Va cunosteati dinainte? Eu n-as plati un avans unui necunoscut decat in limita sumei pe care sunt dispus s-o pierd. Incerc sa-mi fac o imagine. Simplificand, puteti declara ca a fost un imprumut pe care il returnati si gata. Conteaza insa detaliile, care au semnificatia lor.
Cat despre amenintari, faptul ca ar putea sa va cheme in instanta nu e o amenintare, ci un drept al lui. Si eu as putea sa fac acest lucru, fiindca imi respirati aerul. E dreptul meu. Asta nu inseamna ca trebuie sa traiti cu frica in san
sa va dea in judecata.
faceti-va probe ca vreti sa ii dati banii, ca nu s-a tinut de termene etc.
Nu exista promisiunea ca veti vinde asa e de vazut cum va hotari instanta. Cat veti fi in proces, nu veti putea vinde terenul.
Pe viitor, faceti antecontract scris si cu termen de vanzare.
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune verbala de cumparare latiu latiu detin o casa in jud.suceava; eu stau in jud.brasov, pe care am pus-o in vanzare la un 70.000 euro, am primit un telefon de la un baiat din vecinii de acolo ... (vezi toată discuția)
Buna seara , suntem doua surori si detinem un teren de 4000 mp ... olllly87 olllly87 Buna seara , Suntem doua surori si detinem un teren de 4000 mp si o casa ce se afla pe acest teren compusa din 3 camere si o sala. Nu suntem partajate ... (vezi toată discuția)
Ce este mai bine: contract de vânzare-cumpărare în care să se specifice avansul dat și ratele, sau antecontract? Calin Daniela Calin Daniela Ce este mai bine sa inchei un contract de vanzare cump teren in care sa se specifice avansul dat si ratele ce urmeaza a fi date sau un antecontract pt avansul ... (vezi toată discuția)