detin o casa in jud.suceava; eu stau in jud.brasov, pe care am pus-o in vanzare la un 70.000 euro, am primit un telefon de la un baiat din vecinii de acolo care este in italia si a zis ca vrea sa cumpere casa am stabilit prin telefon pretul final care este de 60.000 euro si mi-a trimis un acont de 15.000 euro prin transfer bancar fara a semna nici un act sau antecontract , acuma a venit in tara si zice ca nu imi da decat
40.000 euro daca nu sa-i dau banii inapoi.ce poate sa faca el pe cale juridica daca eu nu vand la pretul de 40.00 euro si gasesc alt cumparator?multumesc anticipat.
Dvs. in cazul unui litigiu trebuie sa va sustineti punctul dvs de vedere privind pretul. Daca a acceptat si mai mult a trimis acel acont, este treaba lui. Poate sa va dea in judecata dar trebuie sa faca dovada chiar si cu martori ca pretul a fost 40000 si nu 60000.
In principiu nu va poate face nimic deoarece el este cel care a schimbat datele vanzarii si poate pierde chiar suma data ca avans deoarece nu mai vrea sa faca actele. Se poate dovedi si cu martori.
Precontracte verbale nu exista, iar dvs. nu puteti face dovada ca acei bani reprezinta avansul pentru o vanzare, din moment ce nu exista nici o promisiune scrisa in acest sens.
Puteti considera un imprumut pe care va trebui sa-l returnati, chiar daca sustineti altceva, deoarece pentru convorbirile telefonice nu exista proba testimoniala, un martor nu poate asculta decat convorbirea unei singure parti, nu si raspunsul de la celalalt capat al firului.
Sau daca ati inregistrat convorbirea...este altceva.
Credit prima casa
gabicont
Buna seara am accesat credit prima casa valoarea imobil 40000 euro, credit prima casa se acorda in lei. Am primit acordul in 21 12.2015 de la fondul de ... (vezi toată discuția)