avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament 2 camere ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament 2 camere ipotecat

Buna seara,

Am gasit un apartament care este cu vreo 4000-5000 de euro sub pretul pietei pentru ca are unele probleme. Apartamentul a fost luat prin credit prin Unicredit Tiriac Bank, iar banca il ameninta pe proprietar ca o sa-i scoata apartamentul la licitatie daca nu gaseste un cumparator. Astfel, omul fiind disperat a lasat destul de mult la pret. Eu as dori sa cumpar apartamentul prin Prima Casa. Apartamentul costa 40000 de euro, iar eu dispun de un avans de 15000 de euro. Vanzarea apartamentul se face prin agentie imobiliara. Am vorbit astazi cu agentul si mi-a comunicat ca valoarea creditului pe care il are proprietarul este mai mare de 40000 de euro, dar s-a ajuns la o intelegere cu banca si i s-a propus ca diferenta de bani care ramane neachitata sa treaca pe un credit de nevoi personale fara ipoteca. Din ce mi-a spus agentul in momentul in care cei de la Unicredit Tiriac vad ca s-a semnat un precontract, radiaza ipoteca pentru a putea fi vandut. Cica precontractul se va face cu un avans de 1000 de euro. Eu diferenta de bani (25000 de euro) o s-o iau prin BRD. Imi puteti spune care sunt pasii de urmat si cum trebuie sa arate acel precontract, ce clauze ar trebui sa aiba, pentru a nu avea probleme? Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 22:34, 14 Ianuarie 2013
Informatiile pe care le solicitati intra in categoria unei consultante juridice, care trebuie sa fie platita, intrucat un astfel de precontact sau antecontract trebuie facut tinand cont de anumite acte si fapte juridice, care trebuie analizate cu maxima atentie. Stiti si dvs ca orinude in lume o astfel de analiza costa, iar daca doriti sa va luati dupa anumite raspunsuri neavizate in marea lor majoritate inserate pe forumuri, inseamna ca vreti sa riscati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate plata prima casa Amitrica Amitrica Pe data de 23.01.2014 am facut antecontractul cu cumparatorul prin prima casa. In antecontract la cap. 3 \\"Pretul si modalitati de plata\\" scrie: \\"Noi ... (vezi toată discuția)
Curs istoric leasing financiar m_nitu m_nitu Buna ziua ! Apelez din nou la dumneavoastra cu multumiri pentru promptitudinea si profesionalismul de care dati dovada. Am incheiat un contract de leasing ... (vezi toată discuția)
Achizitie apartament fara credit vlad.dragomir vlad.dragomir Buna ziua, Am reusit sa strang o suma de bani suficienta pentru achizitionarea unui apartament fara credit. Am inceput sa caut si sa contactez diferite ... (vezi toată discuția)