Buna ziua,
Am reusit sa strang o suma de bani suficienta pentru achizitionarea unui apartament fara credit. Am inceput sa caut si sa contactez diferite agentii imobiliare, proprietari si dezvoltatori din zona Timisoara, insa pana acum am fost uimit de pretentiile pe care le-am auzit.
Unul din dezvoltatorii cu care am vorbit mi-a cerut sa platesc apartamentul integral, blocul fiind neconstruit (nu nefinalizat) pentru o reducere de 15000 de euro din suma totala de 75000 de euro, am vorbit cu un proprietar pentru un apartament intr-un bloc vechi si din suma de 70 000 de euro acesta voia sa treaca pe contractul de vanzare doar 45 000 de euro iar restul sa ii dau cash fara vreun act in spate. La cel din urma inteleg ca se evita niste impozite si taxe la notariat, insa nu cred ca e confortabil pentru nimeni sa arunce 30 000 de euro in mana unui strain fara vreun act in spate.
Vazand tot felul de conditii din ce in ce mai dubioase si dezavantajoase pentru mine drept cumparator incep sa intuiesc de ce bancile au nevoie de saptamani intregi pentru a aproba un credit bancar si inteleg ca personal imi va fi imposibil sa inlocuiesc un intreg departament juridic al unei banci pentru a realiza o cumparare de imobil intr-un mod sigur.
Intrebarea mea catre dumneavoastra ar fi: exista avocati specializati in astfel de spete? Daca da, cum ar trebui sa arate colaborarea cu el? Intreb pentru ca marea majoritate a vanzatorilor nu sunt dispusi sa astepte cu vanzarea cateva saptamani fara sa fie un avans platit initial. Stiu ca in cazul unui credit bancar, in precontract este de obicei stipulat ca daca vanzarea nu se poate realiza din alta cauza ce nu e legata de cumparator (de exemplu neacordarea creditului), vanzatorul trebuie sa inapoieze avansul.
Imi cer scuze pentru exprimarea de balta, insa sunt foarte curios cum ar arata procesul de achizitie al unui apartament cu "banii jos" intrucat pentru varianta de credit bancar exista sute de articole si consultanti pe internet, insa pare ca speta mea nu prezinta atata interes :D
romibaro
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
aveti nevoie sa vedeti extrasul de carte funciara al imobilului pe care doriti sa il cumparati, sa fie recent si sa apara liber de sarcivi, iar proprietar sa fie persoana care il vinde. veti merge cu actele si vanzatorul la notar si acesta se va asigura ca toate sunt in regula. banii ii dati in fata notarului, cand se incheie contractul.
nu aveti nevoie de antecontract - sunt doar niste bani si drumuri in plus, daca aveti banii.
taxele aferente vanzarii le suporta cumparatorul, nu vanzatorul.
gi-jane2
Moderator 13din 13 utilizatori consideră acest răspuns util
Se pare ca nu ati cautat suficient, mai căutați. Cu dezvoltatorii care vand blana ursului din pădure, nu m-as încurca, nu e cazul la noi în România, unde daca el da faliment, dvs ramaneti cu paguba.
Cautati un proprietar care are casa în regula, actele in regula... Daca treceți o suma mai mica pe contract, riscul e ca daca din diferite motive, actul se anulează, sa primiți înapoi doar suma din acte.