avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Antecontract cumparare apartament
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Antecontract cumparare apartament

Buna ziua,

as dori sa achizitionez un apartament cu un credit imobiliar.

Intrebarea mea este, daca avansul mentionat in antecontract trebuie sa fie egala cu avansul pentru creditul imobiliar, sau daca poate sa fie mai mica?
De exemplu avansul la credit este de 20 000 Euro, iar in antecontract avansul va fi de 5 000 de euro.

Daca la data stabilita pentru incheierea contractului de vanzare cumparare, inca nu primesti de la banca suma imprumutata (din anumite cauze) ce se intampla? Cum se procedeaza de obicei?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters429609 , utilizator 10:18, 23 Iunie 2017
Banca nu va acorda creditul inainte sa dovediti ca ati achitat avansul minim pt creditul imobiliar.2 Banca o sa vireze banii direct in contul vanzatorului, NUMAI dupa ce incheiati contractul de v-c la notar. In contract notarul va scrie ca ati achitat avansul si ca diferenta de bani urmeaza sa fie virata in contul vanzatorului ,de Banca respectiva.
Ultima modificare: Vineri, 23 Iunie 2017
ContSters429609, utilizator
Deci daca in antecontract mentionez 5000 de euro, restul de 15000 de euro o pot plati cand fac contractul de vanzare-cumparare?
Fiecare banca are regulile ei proprii in ce priveste creditarea, asa ca cel mai bine intrebati la banca.
Ultima modificare: Vineri, 23 Iunie 2017
ContSters429609, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"prima casa" ContSters259670 ContSters259670 Ce garantie am eu ca vanzator ca o sa primesc contravaloarea imobilului dupa autentificarea contractului de vanzare-cumparare, prin programul Prima casa, atata ... (vezi toată discuția)
Demersuri cumparare garsoniera ipotecata lili95 lili95 Sper din suflet sa primesc un raspuns cat mai repede. Am gasit o garsoniera ipotecata.Garsoniera se vinde la 18 000 euro iar vanzatorul a facut un credit ... (vezi toată discuția)
Am vandut apartament cu credit. vreau să pun întrebări. Chicky12 Chicky12 Buna seara, Îmi pare rău pentru limba mea, nu sunt român. Sper ca vei intelege Multumesc! Îmi vând apartamentul vineri cu credit. Cumpărătorul a luat ... (vezi toată discuția)