buna ziua
Daca in precontractul de vanzare cumparare este mentionata ca valoare de vanzare a casei 80000 lei, eu ca si cuparator vreau sa fac credit la banca ptr a achita acesti bani. Din partea bancii evaluatorul evalueaza casa la 60000 lei, deci banca imi da doar acesti bani cat este evaluata.
In aceste conditii trebuie sa pun eu restul de bani pana la 80000?
Se poate modifica contractul final de vanzare cumparare in sensul ca eu discut cu proprietarul si el este de acord pana la urma sa mi-o vanda cu 60000 lei, exact cat imi da banca ( in conditiile in care in precontract este trecuta ca suma de vanzare 80000) ????
Evident ca cineva trebuie sa achite diferenta de la 60000 le 80000 lei. Iar dpdv contractual cel care s-a obligat sa cumpere cu 80.000 sunteti dvs. ... deci dvs. va trebui sa achitati diferenta.
Sigur ca se pot modifica clauzele contractuale .... nu numai din contract dar si din antecontract ... prin act aditional. Intrebarea este daca va fi de acord promitentul vanzator sa vanda la 60.000 lei .. nu de alta dar pana una alta el a obtinut un pret de 80.000 pe casa iar dvs. v-ati obligat sa platiti aceasta suma. De ce sa se multumeasca cu mai putin ?
Sigur ar mai exista posibilitatea sa aveti o clauza contractuala care sa conditioneze pretul vanzarii de evaluarea bancii .. dar imi vine greu sa cred ca ati introdus o astfel de clauza.
Precontract
mihaela.tasulea
Cum functioneaza promisiunea de vanzare din precontract? Daca eu ca cumparator nu vreau sa renunt la cumpararea imobilului, vanzatorul trebuie sa ma dea in ... (vezi toată discuția)