avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Activitate andreeagabriela

Activitate andreeagabriela

Răspuns la discuția Modificari ale apartamentului
Multumesc pentru raspunsul prompt. :)
Cadrastristului i-am spus de la bun inceput ca am efectuat modificari, ideea este ca si daca nu am fi spus tot s-ar fi vazut, intrucat am desfiintat in totalitate peretele camerei care era in balcon, marind astfel suprafata camerei. Si cu toate acestea el a depus actele si dosarul a iesit in regim normal de 30 de zile fara nicio interventie. In momentul in care evaluatorul a vazut camera, a observat si el lipsa peretelui, noi confirmandu-i. Si da, la actele initiale exista o schita pe fosta compartimentare.
Ideea este ca stiam de existenta unei declaratii notariale cum ca aceste modificari sunt mai vechi de..... o perioada de timp si ma intrebam daca nu cumva se poate rezolva astfel, tinand cont ca el este inabulat si inscris in cartea funciara asa cum este acum.
Buna ziua. Am o nedumerire legata de vanzarea unui apartament, eu fiind in postura vanzatorului. In urma cu 2 ani si jumatate am efectuat o modificare la peretii de bca din interiorul locuintei, fara autorizatie, ulterior facand cadastrul si intabularea pe noua recompartimentare. In momentul de fata, dupa ce la fata locului a venit un evaluator de la banca la care cumparatorul a aplicat pt credit, ni s-a cerut autorizatia de recompartimentare. Ce putem face in conditiile in care noi deja am semnat un precontract? Multumesc.
Răspuns la discuția Lamurire
AVLIL a scris:

Diana, esti tare... Dar doamna de aici nu vrea sa dea bani, ca nu are, nici macar pentru taxele notariale ale unui contract de vanzare, darmite sa faca un contract ca lumea la avocat, sa-l autentifice, noteze peste tot... :)) Sau sa mai plateasca vreo factura in plus... :P

mda, hai sa comentam gratis. rautati d-astea gasim pe toate drumurile. chiar nu am nevoie sa ma judece cineva, mai ales cineva care nu cunoaste situatia reala. am spus ca in 96 parintii mei i-au dat bunicului jumatate din valoarea casei, tocmai ca sa fim siguri ca omul nu va face vreo tampenie si n-o va instraina.
si da, daca io n-am acum posibilitatea sa fac rost de 100 milioane, cu ce drept vii tu sa ma judeci? pentru ca noi trebuie sa platim si taxele notariale si cei 2% impozit pe vanzare, sau cum ii zice.
de la 15 milioane, cat ar fi costat o succesiune e o diferenta foarte mare si ma scuzi ca nu-mi convine sa platesc ceva ce imi revenea de drept. ei s-au casatorit la insistenta ei, petru ca bunicul este veteran de razboi si ea, chipurile, in schimbul faptului ca il ingrijeste acum, vroia ca dupa decesul lui sa ramana cu pensia de urmas. ea are CASELE ei, insa nu suntem siguri daca va vrea sau nu si o parte din asta si vroiam sa ne asiguram. pentru ca una poate spune acum, cat bunicul este in viata si altfel pot sta faptele dupa decesul lui.

restul, va multumesc foarte mult.
Răspuns la discuția Lamurire
Romy a scris:

nu prea ai alta solutie :((
Doar sa moara bunica vitrega inaintea bunicului :D

:)) dragut, dar nu doresc asa ceva.
Situatia este cat se poate de legala. Nu e vorba de nimic ilegal.
Intr-adevar, n-am spus chiar tot. La vremea achitarii casei, tatal meu i-a dat bunicului jumatate din valoarea casei si am facut un act de mana (ce tampenie) prin care bunicul recunostea ca a primit banii si se obliga sa-i lase casa dupa deces. Desi el ar fi fost mostenitorul unic. Nici prin cap nu ne-a trecut ca omul se mai poate insura la varsta asta.
In ce priveste banii, deja suntem in lucru cu actele de cadastru si cu certificatul de discernamat pentru amandoi. Insa, un contract de vanzare cumparare ne-ar costa cam 3000 euro, suma pe care nu o avem. Stiu ca acest contract e sfant, insa ma intrebam daca nu exista si o solutie ceva mai ieftina, tinand cont ca noi am platit deja jumatate si teoretic, daca Dumnezeu nu-i lua mintile omului, noi ar fi trebui sa facem doar o succesiune care n-ar fi costat mai mult de 20 milioane, suma pe care deja am risipit-o cu cadastrul si certificatele.
As aprecia ceva raspunsuri la obiect.
Multumesc!

LE: Si mai am o nedumerire. Casa, fiind luata pe legea 112, contractata in '96 si achitata in 2001 se poate vinde in momentul de fata?!
Discuție Lamurire
Buna ziua!
Probema mea se prezinta in felul urmator: in 1996 bunicul meu a inceput sa plateasca ratele la o garsoniera luata pe legea 112. Ratele s-au terminat de achitat in mai 2001, moment in care el a intrat in posesia actului de proprietate. La momentul contractarii casei era necasatorit, insa ulterior, mai exact in martie 1999 s-a casatorit. Singurul lui mostenitor ar fi trebuit sa fie tatal meu, insa in situatia de fata, termenii problemei s-au schimbat din pacate.
Noi nu am stiut pana in prezent de aceasta casatorie si acum am dori sa facem in asa fel incat casa sa ramana tatalui meu. Bunicul si sotia sunt de acord cu acest act, insa momentan noi nu dispunem de banii necesari unui contract de vanzare-cumparare si doream sa stiu care ar fi alternativa, in asa fel incat, dupa decesul bunicului sa nu ne trezim ca actuala sotie contesta actul, desi acum e de acord (poate de gura bunicului).
Va multumesc!