Romy a scris:
nu prea ai alta solutie :((
Doar sa moara bunica vitrega inaintea bunicului :D
:)) dragut, dar nu doresc asa ceva.
Situatia este cat se poate de legala. Nu e vorba de nimic ilegal.
Intr-adevar, n-am spus chiar tot. La vremea achitarii casei, tatal meu i-a dat bunicului jumatate din valoarea casei si am facut un act de mana (ce tampenie) prin care bunicul recunostea ca a primit banii si se obliga sa-i lase casa dupa deces. Desi el ar fi fost mostenitorul unic. Nici prin cap nu ne-a trecut ca omul se mai poate insura la varsta asta.
In ce priveste banii, deja suntem in lucru cu actele de cadastru si cu certificatul de discernamat pentru amandoi. Insa, un contract de vanzare cumparare ne-ar costa cam 3000 euro, suma pe care nu o avem. Stiu ca acest contract e sfant, insa ma intrebam daca nu exista si o solutie ceva mai ieftina, tinand cont ca noi am platit deja jumatate si teoretic, daca Dumnezeu nu-i lua mintile omului, noi ar fi trebui sa facem doar o succesiune care n-ar fi costat mai mult de 20 milioane, suma pe care deja am risipit-o cu cadastrul si certificatele.
As aprecia ceva raspunsuri la obiect.
Multumesc!
LE: Si mai am o nedumerire. Casa, fiind luata pe legea 112, contractata in '96 si achitata in 2001 se poate vinde in momentul de fata?!