avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificari ale apartamentului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificari ale apartamentului

Buna ziua. Am o nedumerire legata de vanzarea unui apartament, eu fiind in postura vanzatorului. In urma cu 2 ani si jumatate am efectuat o modificare la peretii de bca din interiorul locuintei, fara autorizatie, ulterior facand cadastrul si intabularea pe noua recompartimentare. In momentul de fata, dupa ce la fata locului a venit un evaluator de la banca la care cumparatorul a aplicat pt credit, ni s-a cerut autorizatia de recompartimentare. Ce putem face in conditiile in care noi deja am semnat un precontract? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 18:30, 10 Martie 2011
De unde au stiut ca ati modificat compartimentarea initiala daca cadastrul si intabularea sunt facute pe configuratia apartamentului dupa modificari?
Printre actele initiale de proprietate exista o schita a apartamentului care arata altfel decat situatia actuala?In acest caz, cel care v-a intocmit cadastrul trebuia sa vada diferenta intre ce "a fost" si ce "este", si sa nu faca documentatia in lipsa unei autorizatii de constructie.
Daca vi se solicita sa aveti Autorizatie, trebuie sa urmati procedura"intrarii in legalitate", ceea ce va dura cateva luni!
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
doina_manuela, utilizator
Multumesc pentru raspunsul prompt. :)
Cadrastristului i-am spus de la bun inceput ca am efectuat modificari, ideea este ca si daca nu am fi spus tot s-ar fi vazut, intrucat am desfiintat in totalitate peretele camerei care era in balcon, marind astfel suprafata camerei. Si cu toate acestea el a depus actele si dosarul a iesit in regim normal de 30 de zile fara nicio interventie. In momentul in care evaluatorul a vazut camera, a observat si el lipsa peretelui, noi confirmandu-i. Si da, la actele initiale exista o schita pe fosta compartimentare.
Ideea este ca stiam de existenta unei declaratii notariale cum ca aceste modificari sunt mai vechi de..... o perioada de timp si ma intrebam daca nu cumva se poate rezolva astfel, tinand cont ca el este inabulat si inscris in cartea funciara asa cum este acum.
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
andreeagabriela, utilizator
Declaratia notariala nu rezolva problema, poate doar sa va scape de amenda.....
Dar, atata timp cat apartamentul este intabulat in forma actuala, teoretic nu ar mai fi fost necesar sa vi se solicite autorizatia(considerand ca a fost verificata la of cadastru). Dar bancile sunt foarte riguroase, asa ca....
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
doina_manuela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru apartament cu modificari raduc30 raduc30 Buna ziua, am un apartament in care s-au facut modificari (desfiintare debara si un perete despartitor BCA), fara autorizatie. Acum vreau sa imi fac cadastrul ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de desfiintare /evaluare apartament kartago kartago Buna ziua, Suntem in urmatoarea situatie: - dorim sa vindem un ap 2 camere catre un cumparator care primeste credit Prima casa. - in apartament s-au ... (vezi toată discuția)
Apartament cu modificari prin prima casa elle-elle elle-elle vreau sa cumpar un apartament prin prima casa cu modificari fata de ceea ce exista in cadastrul apartamentului.Modificarile sunt: o usa care dadea din ... (vezi toată discuția)