Bună ziua. Nu stiu daca aici este cel mai potrivit loc sa întreb dar nu am alta idee. A întocmirea cadastrul unei locuințe (casa) este inclus și releveul? Am facut cadastrul locuinței iar acum cei de la primarie pentru a îmi face estimarea locuinței deoarece vreau sa o cumpăr imi cere sa trimit releveul. Problema e ca cei care au făcut cadastrul imi cer 450 lei pentru un releveu...locuinta are 70 mp. Cunoaște cineva dacă este ok? Dacă trebuia sa îl primesc odata cu cadastrul sau este normal sa plătesc aproape încă jumătate din prețul cadastrului pentru un releve? Mulțumesc
Mulțumesc pentru răspuns. Nu este recunoscuta căsătoria în Romania. Mai au un bebeluș acum care s-a născut în Romania și a luat numele fratelui meu fara nici o problema. Doar băiatul care s-a născut în Germania are numele sotului pakistanez.
Buna seara. Este o problema putin mai delicata, neștiind ce pasi sa urmam. Cumnata mea a fost căsătorita acum 5 ani in Germania cu un pakistanez. S-au separat dar nu a divorța, ea a plecat în România și el a rămas i Germania. În România la cunoscut pe fratele meu, s-au mutat împreună iar ea a rămas însărcinată. Au plecat amandoi in Germania la părinții ei care locuiesc acolo. Când s-a născut copilul in Germania a apărut ca este căsătorita si automat copilul a luat numele sotului pakistanez desi nu il mai văzuse de mai bine de 2 ani. A încercat sa il găsească pe fostul sot dar nu a reușit, ultimele informații fiind ca acesta s-a reîntors in Pakistan. Nepotul meu are acum 1 an și jumătate. După câteva luni au plecat în România in speranța că poate face un test Adn si poate inainta divorțul pentru ca sa poată trece copilul pe numele fratelui meu. Ea nu poate calatori cu copilul in nici o tara momentan deoarece copilul nu are procura de la tatăl din certificat . In România un avocat i-a spus ca nu poate intenta divorț sau sa ceara un test de paternitate atat timp cât sotul pakistanez nu este prezent. Acest lucru este practic imposibil. Întrebarea mea ar fi dacă exista vreo soluție prin care ar putea sa treacă copilul pe numele fratelui meu sau daca se poate intenta divorț și judeca in lipsa? Orice fel de solutie? O părere va rog. Va mulțumesc
Da a avut loc un proces de care eu nu am stiut...doar m-am trezit cu decizia acasa...de fapt foarte tarziu am aflat de ea deoarece nubmai locuiesc la adresa respectiva si dupa aptoximativ 1 luna un vecin mi-a trimis poza pe messenger. Se mai poate face ceva acum? Cred ca deja este tarziu...am avut o luna la abonament in care penalizarea a fost 3600 lei...deci in 2 ani s-a facut de la 2800 la 13000 si 2000 parca executorul.
Ca urmare a transmiterii cererii dumneavoastră de plată eşalonată către creditoarea RCS, aceasta vă solicită să precizaţi care este rata lunară pe care propruneţi să o achitaţi, cu menţiunea că ar fi de acord cu o plată minimă de 500 lei.
Vă mai arătăm că plata în rate a debitului va conduce la acumularea de cheltuieli de executare suplimentare corespunzătoare actelor efectuate la fiecare plată. Uitati raspuns primit...deci binevoiesc sa platesc dar asta inseamna ca in fiecare luna creste suma...adica eu de la 2000 de lei ajung la 15000 lei iar daca platesc esalonat or sa imi puna dobanzi in continoare...asta ca sa nu scap vreodata....de aceea doresc sa scap de cota aceea parte. Este normal alte dobanzi? Pot actiona in instanta?
Multumesc pentru raspuns...am o nelamurire daca datoria scade sub 10000 lei nu se mai trece la executare imobiliara...se poate face doar poprire pe salariu?
Buna seara si va multumesc pentru raspunsuri. Acum va spun partea mea proasta ...asta e cand esti mai tanar si nu ai minte...am facut un abonament la Rcs Rds acum cativa ani si din cauza unor probleme fara rost sa le mentione nu am mai achitat facturile la cablu. Pentru facturi de 2000 de lei am de achitat acum 15000 lei din care 13000 lei numai penalizari...am incercat sa esalonez plata dar ececutorul mi-a spus ca trebuie facuta o cerere sa fie aprobata de cei de la Rds ca sa pot da in rate...si ma gandesc daca nu accepta eu de undd sa platesc atat odata? Si pentru ce atatia bani. Cota parte din acel apartament este singurul meu bun. Stiu ca ma judecati dar asta e...nu m-am trezit la realitate decat foarte tarziu. Multumesc
Buna ziua. In urma decesului tatalui meu eu, fratele si mama am facut succesiunea si am acceptat cu totii calitatea de mostenitori. Am acceptat mostenirea dar nu am dezbatut pana in prezent succesiunea pe apartament acesta fiind inca pe numele tatalui meu. Intrebarea mea este...cum pot renunta la cota parte ce imi va reveni dupa dezbaterea succesiunii pe apartament? Pot fsce donstie sau act de vanzare cumparare in favoarea mamei? As dorii sa stiu pasii care trebuiesc urmati si cea mai sigura cale de a renunta la partea mea desi am acceptat calitatea de mostenitor. Va multumesc