Buna,
Am o problema referitoare la returnarea unui telefon mobil Nokia. L-am primit cadou, insa nu doream modelul respectiv. Exista posibilitatea, din punct de vedere legal, sa-l returnez, tinand cont ca nu am niciun motiv intemeiat?
Pot fi returnate produsele in termen de cateva zile?
In cazul meu coordonatorul nu s-a implicat chiar deloc. Nu am primit nici o indicatie, nu mi-a facut nici o corectura, chiar eram speriata in acea perioada deoarece nu simteam nici un spriji din partea lui. Nu cred ca ar trebui sa aiba dreptul sa se foloseasca de lucrarea mea doar datorita faptului ca a fost coordonator. Oricum situatia este dificila si este trist ca se intampla asfel de lucruri.
Ce pot sa obtin daca actionez in instanta? Si cat ar dura un astfel de proces? Mi se va recunoaste dreptul de autor, iar cel in cauza isi va retrage cartea....sau cum se procedeaza? Multumesc pentru raspunsuri!
Lucrez in aceeasi universitate, in aceeasi facultate cu respectivul. Si ma gandeam ca este posibil, daca voi actiona in instanta, sa fiu nevoita sa renunt la acest loc de munca.
Eu am lucrarea in format digital, am si e-mail-ul trimis spre profesor, fiindca am fost obligati sa trimitem lucrarea si in format digital. Ma deranjeaza foarte tare faptul ca s-a folosit de munca mea, dar, in acelasi timp, imi dau seama ca daca voi actiona cumva este posibil sa imi faca viata foarte grea in universitate, pana in momentul in care voi fi nevoita sa renunt.
Oricum, problema se complica, dupa parerea mea. Eu momentan lucrez in universitate si imi este frica si de consecinte, tinand cont ca cel care a plagiat este seful meu.
Deci, singura modalitate de a demonstra ca este vorba de plagiat ar fi ca un exemplar din lucrare sa mai fie in universitate. Dar, aceste exemplare nu se pot "face pierdute"?
Buna,
Am si eu nevoie de ajutor in urmatoarea problema. Am facut o lucrare de licenta, iar anul acesta, profesorul care mi-a fost coordonator la lucrarea de licenta, si-a publicat o carte copiata, in proportie de 80%, din lucrarea mea de licenta.
Problema este ca am muncit foarte mult la realizarea acestei lucrari, si chiar vroiam, ca peste 2-3 ani, sa o imbunatatesc si sa o public.
Ce as putea sa fac? Daca se copiau cateva pagini, idei sau chiar capitole nu ma deranja prea tare, dar sa-ti vezi toata lucrarea publicata e chiar suparator.
Va multumesc.