avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Activitate missramona21

Activitate missramona21

asta e un caz tpik de patroneala...sincer...c..cred ca trebuia sa ceri acei bani dupa ce ai efectuat acele ore suplimentare..deoarece snobi fiind pot nega orice activitate suplimentara....preferabil ar fi daca vrei sa-i acionezi in instanta sa nu o faci sngura ci sa cauti si alte pers angajate in acelasi loc si impreuna sa depuneti plangere....uite un articol care te poate ajuta...
art 119..munca suplimentara se compenseaza prin oare libere platite in urmatoarele 30 de zile dupa efectuare acestora
art120 in cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termenul stabilit ,in luna urmatoare ,munca suplim . va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia
-sporul la salar se stabileste prin negociere ...nu poate fi mai mik de 75% din salariul de baza
inca ceva...ai tot dretul de a depunde preavizul indiferent ca patronul il semneaza sau nu
-iti sugerez sa mergi mai intai la ei la sediu...sa le spui ca potrivit art 119 si 120 din codul mncii...si le zici ce ti-am scris mai sus...sunt obligatii prin lege sa te plateasca..si daca nu o fac vei merge in instanta pe baza acestor articole
-cred ca ar trebui sa incerci mai intai asa...iar daca nu merge nicicum ......procedezi altfel..mult succes
Răspuns la discuția LOVIRE! please help
idee e ca.....desii i sa eliberat celui vatamat un certificat medico legal..stim cu toii cat de banal se elibereaza unul....reactia ata a fost in legitima aparare deoarece n-ai depasit limitele proportionalitatii asa cum cer conditiile....in cazul in care nu i-ai pricinuit o vatamare corporala...pt care vei putea fi acuzat ....atunci cu martorii de care dispui e mai mai mult ca sigur sa iesi cvazi nevionvat...deoarece ai martori care au asistat la disputa....o amenda sigur vei primi dar in nici un caz inchisoare....e nevoie de ceva mai mult pt a primi cativa ani...mult succes
buna....as vrea daca se poate cineva sa-mi dea o diferentiere excacta intre plangerea prealabila si plangerea penala......va multumesc