avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Activitate SzaboLiliana

Activitate SzaboLiliana

Răspuns la discuția Parcare langa bloc
Multumesc frumos
Buna seara! Am si eu o intrebare,va rog sa.mi spuneti cum pot obtine si eu un abonament lunar sau cv legal pt.a obtine un loc de parcare langa bloc,avand in vedere ca sunt multe masini si nu as vrea sa ne certam cu vecinii pt.asta.Locuiesc in Baia Mare.Multumesc frumos
Răspuns la discuția Contestatie
Tocmai ca am facut conteststie la casa de pensii MAPN,dar nu am primit niciun raspuns,voiam sa stim daca se poate face contestatie in instanta,sa ne spuna un avocat ce avem de facut,dvs nu m.ati lamurit,multumesc

Ana-Maria Dutescu a scris:

Doamna, pana primiti aici raspunsuri, va expira termenul.
Tot intrebati de o gramada de timp.
Cititi decizia aceea si o contestati la autoritatea care e emis-o.
Ce tot asteptati atata...

Răspuns la discuția Contestatie
Va rog un raspuns,multumesc

SzaboLiliana a scris:

Buna ziua.Mama mea,pana in ian.2019 a avut pensie de urmas si a lucrat cu jum de norma,a primit in ian.o decizie prin care i se comunica faptul ca trebuie sa ramburseze suma de 66.600 lei,contravaloarea pensiilor din ultimii 3 ani(2016_2018) pe motiv ca nu avea dreptul la pensie deoarececa depasit 35% din val.salariului nediu brut.Mama nu a fost instiintata in 2016 ca legea s.a modificat si a primit pensia fara sa stie ca nu are dreptul. Putem atacacaceasta decizie? Unde facem o conteststie? Sr poate sa aiba castig de cauza,sa nu plateasca aceasta suma,nu are posibilitatea.cum sa procedam? Multumesc

Discuție Contestatie
Buna ziua.Mama mea,pana in ian.2019 a avut pensie de urmas si a lucrat cu jum de norma,a primit in ian.o decizie prin care i se comunica faptul ca trebuie sa ramburseze suma de 66.600 lei,contravaloarea pensiilor din ultimii 3 ani(2016_2018) pe motiv ca nu avea dreptul la pensie deoarececa depasit 35% din val.salariului nediu brut.Mama nu a fost instiintata in 2016 ca legea s.a modificat si a primit pensia fara sa stie ca nu are dreptul. Putem atacacaceasta decizie? Unde facem o conteststie? Sr poate sa aiba castig de cauza,sa nu plateasca aceasta suma,nu are posibilitatea.cum sa procedam? Multumesc
Răspuns la discuția Lege
Multumesc
Răspuns la discuția Lege
Eu de aici am inteles ca numai din noiembrie 2017 e valabil ca pensionarii cu pensie de urmas sa nu aiba drept la pensie daca lucreaza,iar venitul depaseste 35% din salariul mefiu brut lunar,Atunci de ce trebuie sa restitir pensiile din 01.01.2016? Nu din 2018 ar trebui?? Va rog sa ma lamuriti.multumesc

Carp Mircea a scris:

Gasiti toate detaliile la art.118 din din legea 263/2010 actualizata, aici:

[ link extern ]

Răspuns la discuția Lege
Eu de aici am inteles ca numai din noiembrie 2017 e valabil ca pensionarii cu pensie de urmas sa nu aiba drept la pensie daca lucreaza,iar venitul depaseste 35% din salariul mefiu brut lunar,Atunci de ce trebuie sa restitir pensiile din 01.01.2016? Nu din 2018 ar trebui?? Va rog sa ma lamuriti.multumesc

Carp Mircea a scris:

Gasiti toate detaliile la art.118 din din legea 263/2010 actualizata, aici:

[ link extern ]

Răspuns la discuția Lege
Se poate un raspuns,va rog?

SzaboLiliana a scris:

De cand a intrat in vigoare legea potrivit careia pensionarul care primeste pensie de urmas si lucreaza cu jumatate de norma,nu are drept la pensie daca depaseste 35% din venitul mediu brut?dar in cazul in care s.a constatat ca nu i s.a cuvenit pensia in aceasta periiada si trebuie sa inapoieze banii...iar aceasta suma e mult prea mare..se poate returna esalonat,lunar? Fiind vaduva veteran de razboi nu e scutita? Multumesc

Discuție Lege
De cand a intrat in vigoare legea potrivit careia pensionarul care primeste pensie de urmas si lucreaza cu jumatate de norma,nu are drept la pensie daca depaseste 35% din venitul mediu brut?dar in cazul in care s.a constatat ca nu i s.a cuvenit pensia in aceasta periiada si trebuie sa inapoieze banii...iar aceasta suma e mult prea mare..se poate returna esalonat,lunar? Fiind vaduva veteran de razboi nu e scutita? Multumesc