Pot solicita suspendarea contractului individual de muncă, pentru concediul de creștere a copilului - luna tatălui, dacă sunt în concediu medical? Angajatorului îi este permis, din punct de vedere legal, să facă această operațiune? Să aprobe și să emită decizia de suspendare.
Suspendarea va începe pe 20 noiembrie 2024.
Angajatorul mi-a transmis că va face această acțiune doar după ce revin la birou, iar în urma expirării concediului medical, se va depăși termenul limită de depunere a dosarului.
Cunosc acest aspect, tocmai de aceea m a indus in eroare acțiunea lor.
Continuând aceasta discuție:
Care sunt șansele sa obțin despăgubiri din partea companiei, in cazul in care instanta decide ca am fost nedreptățit?
Teoretic mi au lezat imaginea de debitor, prin raportările făcute către Biroul de Credit S.A. si anume “întârziere la plata facturii aferentă serviciilor de telecomunicații” - fapt ce mi va reduce scorul de bonitate și, implicit, provoca disconfort in viitoarele acțiuni economice.
Am contractat un abonament de telefonie mobila de la RCS&RDS pe o perioada de un an, dar l am folosit ~doua luni - fără achizitia niciunui alt serviciu sau bun, legat de acest abonament; am achitat facturile aferente la timp, iar ulterior, după aceste doua luni, am decis sa mi portez numărul de telefon in alta rețea, data fiind calitatea slaba a serviciilor.
RCS&RDS îmi solicita plata in întregime a perioade contractuale, fiind informat printr-o nota de executare silită. Suma este irelevanta - 297 de lei -.
Nelamurirea mea:
Au vreun temei legal sa mi solicite aceasta suma?