avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate cristi buffup

Activitate cristi buffup

Buna ziua Cornel,

Mulțumesc frumos pentru răspuns.

Înteleg că angajarea nu mai este o soluție în acest caz, neputând face angajare retroactivă.

Există posibilitatea să putem plătii doar cotizațiile lunare pentru luniile din urmă separat în mod direct fără angajare și să se ia în calcul la momentul intrării în concediu de îngrijire copil?

Sau pur și simplu nu există o soluție și nu v-a primii nimic?
Bună ziua,

Am o întrebare legată de indemnizația de creștere a copilului.

Cazul nostru:
- Soția a demisionat anul trecut (2020) în Septembrie dintr-o firmă unde ocupa o poziție de conducere; De atunci nu a mai lucrat tocmai pentru că ne doream un copil.
- Anul acesta, chiar luna trecută (Octombrie 2021) a rămas însărcinată și urmează să nască la anul în Iulie (2022);

Întrebarea este, va mai avea dreptul la indemnizație de creștere a copilului?

Chiar dacă am face o angajare pentru următoarele 8-9 luni, tot nu s-ar aduna 12 luni lucrate în ultimii 2 ani până se naște copilul. Poate să intre în "concediul de materinitate" mai repede?

Care sunt opțiunile în acest caz?
Mulțumesc pentru raspuns Ionut. Eu speram la un mod de apărare legal împotriva acestui abuz. Practic fără C.I. în societate nu exiști, nu poți face nimic legal și atunci cum este posibil să ți se limiteze acest drept?

Ionut.ion a scris:

Faceti un test rapid si gata... sau RT-PCR... sau dovediti ca ati trecut prin boala... sau vaccin... Alta solutie nu aveti

Bună ziua,

Mâine sunt programat să îmi refac Buletinul pentru o programare pe care am facut-o cu o lună în urmă.

Dacă mâine, mi se refuză intrarea în primărie, implicit nu îmi pot depune actele pentru noul buletin pe motiv că nu am certificat verde, ce pot face dpdv legal?