buna seara
multumesc de mesaj.stiu ca nu este legal.si da m-am judecat cu acest SRL detinator de arhive ,si cu cel care mi-a eliberat adeverinta.neavand avocat si neputand prezenta temeiul legal,adica scrisoarea 5873/91 instanta mi-a respins cerea ca "inadmisibila,dar dupa 2 ani,"#-o#-o#-o
ROMANIA MEREU FASCINANTA!
inca o data multumesc de mesaj si va doresc o seara frumoasa!
cu stima
ms.gogu d.
buna seara!
arhiva unitatii SC.PYRETUS SA FALCIU din jud.VASLUI,dupa lichidare a fost preluata de un SRL(SC.ISPA.ARHIVE SRL.HUSI).CJP VASLUI nu a recunoscut adeverintele pe care le aveam de la ei decat dupa ce m-am judecat cu acest detinator de arhive si casa de pensii doi ani(din 2008 si pana in 24 noiembrie 2009).dar nu au statele de plata de dupa luna august 1995 si spun ca nu pot elibera adeverinte .arhiva este incompleta sau este pe suport electronic si (din 1995 la pyretus a fost introdus acest sistem)arhivele nationale m-au ajutat la proces in sensul ca a adus argumente pentru a fi recunoscute de casa de pensii a adeverintelor eliberate de acest SRL.in rest Dumnezeu cu mila.in plus desi nu este legal pentru fiecare hartie eliberata de ISPA platesc cate 100 roni.#-o#-o#-
o#-o
multumesc de amabilitate!
cu stima gogu d.
buna seara !
am scris la Galati ,Roman unde au fost fabrici de zahar dar au fost lichidate si nu stiu unde au arhivele.am incercat si la casa judeteana din Galati care m-au mai ajutat dar nu mi-au mai raspuns.cei de la Galati mi-au dar scrisoarea 382 cu ajutorul careia mi-am rezolvat grupa a II a de la Avicola.#-o#-o#-o
multumesc si va doresc o seara frumoasa si daca din intamplare auziti ceva nu ma uitati.
cu stima,ms.gogu d.
Buna seara doamna Gabriela!
Hehehe unde nu am cerut-o? Ma trimit de la minister la ITM de la ITM la casa de pensii si tot asa. Detinatorul de arhive spune ca nu are aceasta scrisoare iar eu pierd 5 ani de grupa #-o
Multumesc de solicititudine si sa aveti o seara frumoasa!
:offtopic: Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule, multumesc.
buna seara!]
unde si cum gasesc scrisoarea emisa de MMOS in 1991 cu nr.5873 privitoare la acordarea grupei a II a de munca pentru fabricile de prelucrare a sfeclei de zahar?
va rog#-o#-o#-o#-o#-o
cu stima ms,gogu d
24.01.2010
DOAMNISOARELOR,DOAMNELOR,DOMNILOR,
azi am fost la Vaslui la lichidatorul SC.AVICOLA SA VASLUI , unde am fost angajat ca maistru electrician si am fost seful sectorului mecanic.am cerut si mi-a dat adeverinta pentru perioada 01.05.1985-31.11.1985 si 01.05.1990-01 05.1992 confor ORD.50/90 si a scrisorii MMPS.382/08.11.2000 art.179 lit.b.
dar pentru perioada de dupa 1992 luna mai nu a vrut sa-mi dea.a spus ca unitatea nu a platit CAS majorat cf.leg.49/1992.ce sa fac?eu am lucrat la AVICOLA pana in 1995 luna martie.unitatea este lichidata iar lichidatorul a luat si detine arhiva.Acum eu pe cine as putea da in judecata?conditiile de munca au fost aceleasi si dupa 01.05.1992 iar mie mi sa oprit impozit in fiecare luna.Cu cine sa ma judec?
cu stima
ms.gogu d.
multumesc!ce pot sa fac daca detinatorul de arhive(unSRL) nu vrea sa i-mi elibereze o adeverinta buna si sa anuleze aceasta adeverinta.detinatorul de arhive sustine ca unitatea nu a platit CAS corespunzator si nu pot sa-l lamuresc.m-am dus la el si cu DEC.Lege 389 si cu Leg.49/1992 dar nu pot sa-l lamuresc.el vrea "PROCESE VERBALE INCHEIATE DE SINDICATE
ma numesc Gogu Dumitru si sant nascut in septembrie 17 anul 1948 si sant pensionar pe caz de boala obisnuita inscrierea la pensie facanduse la data de 26.10.2001.
Pe ultima decizie din 10.11.2008 este mentionat
Varsta standard de pensionare-64 de ani si 6 luni
stagiul complet de cotizare-(conf.Leg.19/2000)-34 ani
total stagiu de cotizare-34 de ani 3 luni si 25 de zile
In grupa a II(Leg.3/77)12 ani 7 luni si 17 zile
comditii normale-17 ani 5 luni si 2 zile
stagiu asimilat-1 an 3 luni si 6 zileStagiu aferent grupei I si A II a-3 anistagiu de cotizare necesar-22 ani
punctaj mediu=0,98268
1.poate cineva sa-mi spuna daca pe 17 septenbrie anul acesta cand fac 61 de ani,pot sa cer pensionarea pentru limita de varsta si vechime completa?
2.pe perioada cat am fost in pensie de boala mai primesc ceva la punctaj?
3.am o adeverinta de grupa eliberata in data de 26.04.2001 in care se mentioneaza "perioada lucrata in perioada 01.01.1987-31.05.1990 ca maistru electrician,se incadreaza in grupa a II de munca in procent de 100% conform ORD.50/90 si scrisorii nr.5873/91.Mentionam ca pentru perioada lucrata unitatea nu a platit CAS corespunzator gr.a II a de munca/semnatura si stampila"dar casa de pensii nu vrea sa tina cont de aceasta adeverinta.Leg 49/1992 introduce din aprilie cote noi de impozite pentru grupe pana in aprilie fiind in vigoare Dec leg-389/1977 impozitul era de 15% pentru toate unitatile.ce sa fac?
Mentionez ca meseria mea este maistru electrician.