avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... adeverinta grupa a II a de munca cu probleme!
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

adeverinta grupa a II a de munca cu probleme!

DOAMNISOARELOR,DOAMNELOR,DOMNILOR,
azi am fost la Vaslui la lichidatorul SC.AVICOLA SA VASLUI , unde am fost angajat ca maistru electrician si am fost seful sectorului mecanic.am cerut si mi-a dat adeverinta pentru perioada 01.05.1985-31.11.1985 si 01.05.1990-01 05.1992 confor ORD.50/90 si a scrisorii MMPS.382/08.11.2000 art.179 lit.b.
dar pentru perioada de dupa 1992 luna mai nu a vrut sa-mi dea.a spus ca unitatea nu a platit CAS majorat cf.leg.49/1992.ce sa fac?eu am lucrat la AVICOLA pana in 1995 luna martie.unitatea este lichidata iar lichidatorul a luat si detine arhiva.Acum eu pe cine as putea da in judecata?conditiile de munca au fost aceleasi si dupa 01.05.1992 iar mie mi sa oprit impozit in fiecare luna.Cu cine sa ma judec?
cu stima
ms.gogu d.
Cel mai recent răspuns: mitulica , utilizator 18:06, 20 Septembrie 2009
Impozitul este una, CAS-ul este altceva. Oricum, acum aveti mai mult decat aveati cand am vorbit cu dvs. prima oara. Pentru activitatea desfasurata in grupa I si in grupa II de munca se platea o cota CAS mai mare decat cea pentru activitatea desfasurata in conditii normale.

Din ceea ce scrieti rezulta ca fostul angajator a achitat CAS corespunzator activitatii desfasurate in conditii normale de munca, nu corespunzator grupei a II-a de munca in care ati lucrat. Acum nu mai aveti nici pe cine chema in judecata si a intervenit si prescriptia.

Perioada de 2 ani si 7 luni evidentiata in adeverinta nu reduce varsta standard de pensionare, ar trebui sa aveti minim 6 ani lucrati in grupa II. Aceasta perioada va adauga la stagiul de cotizare realizat un stagiu de 6 luni aferent grupei, stagiu care va fi avut in vedere la deschiderea drepturilor de pensie.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
multumesc#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa i si ii de munca si calcul varsta pensionare anastancu anastancu Buna ziua, Am intrebat anul trecut in iulie despre acest subiect, detalii se pot gasi la: Citeste mai mult: ... (vezi toată discuția)
Incadrarea in grupa a ii de munca, in procent de 70% din timpul efectiv lucrat ramona_moraru ramona_moraru Buna ziua. In perioada 01.11.1968-01.06.1990 mama mea a fost tehnician veterinar la o Circumscriptie veterinara. A solicitat Directiei pentru Agricultura ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as dori sa ma ajutati intr-o situatie care ma priveste ... Dana Stamatin Dana Stamatin Buna ziua, As dori sa ma ajutati intr-o situatie care ma priveste in legatura cu un dosar de pensie pentru limita de varsta si la care Casa de pensii Neamt nu ... (vezi toată discuția)