avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Activitate Graaori

Activitate Graaori

Bună ziua, pentru profitul în urma răscumpărării după o perioadă de peste 10 ani care sunt deducerile acceptate în du212 la pf din investiții și dacă profitul este calculat pentru o perioadă de peste 10 ani pierderile sunt însumate pentru toată perioada acestor ani?
Buna ziua, subscriere cu 20 de ani în urma, răscumpărare în prezent, se plătește impozit pe suma din profit, dacă se depășește 6, 12, 24 salarii minime la data răscumpărării se plătește cass, de ce nu se împarte profitul la întreaga perioadă de 20 de ani pentru a nu plăti abuziv cass-ul, dacă dublam suma subscrisă și răscumpăram după 30 de ani? Nu vi se pare că legea deține lacune.
Bună ziua, începând cu anul 2010 am subscris persoană fizică din contul meu bancar și contul soției unități de fond pe ram euro plus și ron clasă a, în contract la prima poziție am fost eu titular și soția împuternicit, După 12 ani de fluctuații în septembrie am răscumpărat toate unitățile vuan euro&ron.
Fișa de portofoliu primită este doar pe numele titularului și profitul total pentru 12 ani depășește 12 salarii brute /2022 (30600 lei) atingând 32557ron urmând să complectez declarația unica 212 pentru impozitul de 10% dar și plata CASS 3060lei condiderând că sunt doar banii mei. Cum pot repara prin calcularea profitului pentru suma cu care a intrat fiecare în fondul de investiții, sau dacă imflația scade profitul pentru 12 ani cât am deținut unitătile de fond și devalorizând valoarea și puterea de cumpărare la care intervine ăi inflația, în consecință din 32557 lei voi rămâne cu 26000 după plata la ANAF a impozitilui și cass. Vă rog să mă ajutați cu soluții pentru plata impozitului nu și a cass pentru un profit cumulat în 12 ani.