in regula, va multumesc mult! cred ca m-am lamurit. Dar intretinerea spatiilor verzi comune, cine trebuie sa o plateasca? adica doar partea de cheltuieli gen toaletat pomi, tuns gazon, etc.
plateste inclusiv "administrare financiara", "management tehnic" si "comisioane bancare"? de asemenea, intretinerea spatiilor verzi cine o plateste?
daca in contract a fost stipulat doar in felul urmator :" in vederea folosirii spatiului, Chiriasul va plati urmatoarele costuri: costurile pentru intretinere si utilitati ce vor fi platite lunar protrivit consumurilor realizate de chirias - energie electrica, gaze, internet/TV, precum si intretinerea calculata si transmisa de asociatia de proprietari" - asta include si acele cheltuieli de adminstrare mentionate mai sus?
cu alte cuvinte, cheltuieli precum "administrare financiara", "cheltuieli administrative", "comisioane bancare". " management tehnic" ar trebui sa le plateasca exclusiv proprietarul?
dar conform legii, ce obligatii sunt?
Buna ziua! ce parti din nota de plata a intretinerii unui bloc, este obligat un chirias sa plateasca?
adica depun acum declaratia unica pentru venitul pe anul trecut de la acel apartament completand doar datele de la sectiunea "DATE PRIVIND IMPOZITUL PE VENITURILE REALIZATE .." fara sa mai completez sectiunea "DATE PRIVIND IMPOZITUL PE VENITURILE ESTIMATE" asa cum ar fi trebuit sa fac defapt atunci in termen de 30 zile?
in regula, multumesc mult pentru raspuns. O alta intrebare: daca pentru un alt apartament inchiriat anul trecut, n-am stiut ca trebuie depusa declaratia in 30 zile de la inchieiere contract, ce se va intampla?
buna ziua, am si eu urmatoarea nelamurire: am un contract de chirie care are efect incepand cu data de 01.03.2024. Am depus cererea de inregistrare (formularul C168) impreuna cu contractul. Legat de acest contract mai trebuie depus ceva? sau urmatorul lucru va fi sa depun declaratia 212 la anul pana pe 25 mai 2025, cu veniturile pe 2024?
ok, multumesc mult pentru raspuns. Iar suma pentru venitul brut datorat.. o calculez cum am scris eu mai sus? adica suma chiriei inmultita cu 2 luni (21.10.2023-21.12.2023) plus restul zilelor (21.12.2023-31.12.2023) inmultite cu cat este suma chiriei pe o zi? sau se calculeaza ca fiind 3 luni de chirie? sau cum se calculeaza corect pentru perioada mea din anul 2023 adica 21.10.2023-31.12.2023?