avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Activitate Alina1288

Activitate Alina1288

Va mulțumesc frumos!

Cornel Vasile a scris:

Nu se ia în considerare indemnizația de beneficiar al Legii 118/1990.

Buna ziua.
Sunt beneficiar al Decretului-Lege 118/1990 și beneficiez de indemnizația aferentă. Totodata sunt și salariata.
In curând voi naște și voi intra in concediul de creștere copil.
Întrebarea mea, la care se pare ca nu găsesc nicicum raspuns, este dacă la calculul cuantumului indemnizației de creștere copil, pe lângă veniturile obținute din salarii, se va lua in considerare și indemnizația de beneficiar lege 118/1990?
Mulțumesc frumos pentru eventualele răspunsuri.
Bună ziua.
Vă scriu in speranța că, cineva mă poate lămuri .
Tatăl meu, fost deținut politic și după, strămutat, a beneficiat de indemnizația de deținut politic.
Anul trecut a decedat.
Am înțeles că, s-au adus niște completări și modificări la legea 118/1990, va las mai jos fragmentul din decret.
Întrebarea mea este următoarea, eu ca și copilul lui, născuta fiind după încetarea situațiilor prevăzute la art 1, pot beneficia de vreun drept stipulat in acest nou decret?
Menționez că, tata nu a murit in timpul situațiilor prevăzute, ci anul trecut.
Va mulțumesc anticipat.

“ Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, pe 15 iulie, legea de completare a Decretului-Lege nr.118/1990, potrivit căruia copiii persoanelor decedate din motive politice în dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945 au dreptul la o indemnizaţie lunară de 500 lei.

Potrivit actului normativ, “copilul celui decedat în luptele cu organele de represiune comunistă, în răscoale ţărăneşti ori decedat, din categoria celor dispăruţi sau exterminaţi în timpul detenţiei, internaţi abuziv în spitale de psihiatrie, deportaţi, strămutaţi, prizonieri sau cărora li s-a stabilit domiciliu obligatoriu, are dreptul la o indemnizaţie lunară de 500 lei“.

Copilul minor la data la care unul sau ambii părinţi s-au aflat în una din situaţiile prevăzute la art. 1 alin. (1) şi (2), precum şi copilul născut în acea perioadă are dreptul la o indemnizaţie lunară în acelaşi cuantum cu indemnizaţia de care a beneficiat părintele său.
Copilul născut după încetarea situaţiilor prevăzute la art. 1 alin. (1) şi (2) are dreptul la o indemnizaţie lunară în cuantum de 50% din indemnizaţia de care a beneficiat părintele său.
Copilul care s-a aflat atât în situaţiile prevăzute la alin. (6), cât şi în una din situaţiile prevăzute la art.1 alin. (1) şi (2) beneficiază de indemnizaţia al cărei cuantum este mai mare. La stabilirea indemnizaţiei în situaţia în care ambii părinţi ai copilului au beneficiat de indemnizaţie lunară se ia în calcul indemnizaţia părintelui al cărei cuantum este mai mare.”

Buna ziua,
Tatal meu cu circa 7 ani in urma i-a lasat prin testament, toate bunurile lui inclusiv apartamentul, fratelui meu. Acum 2 ani cand am venit sa il îngrijesc pe tata, mi-a lasat mie apartmentul prin contract de vanzare-cumpărare, fara nici o clauza.
Acum 1 săptămână, din pacate tata a decedat.
Intrebarea mea este daca acel testament mai este valabil daca apartamentul mi l-a vandut mie tata. Va intreb pt ca vreau sa stiu daca fratele meu poate ataca acest contract de vanzare cumparare. Are vreun drept la acest apartament?
Mulțumesc