Buna ziua. Am infiintat un start-up (SRL) cu cod caen 7219 (Cercetare- dezvoltare in alte stiinte naturale si inginerie). Am primit o cerere de oferta pentru proiectarea unui aparat, am facut oferta si, probabil, urmeaza sa primesc comanda. Activitatea de proiectare o voi face chiar eu, fiind administratorul unic al firmei si neavand niciun angajat.
Intrebarea mea ar fi urmatoarea: Mai am nevoie de vreo autorizatie sau este 100% legal sa fac proiectul, sa il predau, sa facturez si sa primesc banii in contul firmei? Firma are, evident, sediu social, dar nu am si un punct de lucru... (Mentionez ca nici eu nu sunt angajat in firma).
Multumesc.
Sincer, nu o cred in stare de asa ceva. O cred insa in stare de multe altele... De exemplu, in cazul in care as obtine o hotarare judecatoreasca pentru un program de vizitare, ar mai putea sa plece din tara (impreuna cu copilul), pt un contract de munca?
Da, sunt inregistrat in certificatul de nastere. Nu s-a pus problema pensiei alimentare pt ca ea vrea ca atunci cand copilul o sa fie mare sa-i poata spune "te-am crescut singura! fara vreun ajutor..." Refuza absolut orice participare de-a mea la cresterea copilului, pentru ca apoi sa-mi poata reprosa ca nu am participat... In ce ma priveste, din p d v material, as da tot ce am numai sa vad ca cel mic se poate bucura de prezenta ambilor parinti in viata lui...
Oricum, deja nu stiu daca o sa merg mai departe... numai ce am pus problema unei rezolvari pe cale juridica si m-a amenintat ca se arunca pe ferestra impreuna cu copilul... sunt intr-o mare dilema...
Buna ziua!
Sunt un tatic lipsit de bucuria de a-si vedea copilul cum creste in armonie, intr-o familie normala.
La inceput parea ca suntem si noi o familie ca toate celelalte, desi nu am fost (si nu suntem) casatoriti. Treptat, am fost indepartat din viata copilului iar eu am cedat de fiecare data, din teama de a nu face si mai mult rau. A venit insa momentul in care, practic, nici eu si nici copilul nu mai avem ce pierde, deoarece ea, impreuna cu familia ei au acaparat tot. Trebuie deci sa apelez la justitie!
Rugamintea mea este sa-mi spuneti la ce verdict ma pot astepta. Cu alte cuvinte, ce program de vizitare maxim pot obtine, in circumstantele date. Nu am avut niciodata probleme justitia... habar nu am care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac, dar, cu ajutorul vostru, sper sa ma pot descurca.
Mentionez ca "smecherila" are doi ani si doua luni.
Multumesc pentru ajutor.